Den litauiske vogntog-sjåføren hadde ingen god dag på jobben da han kjørte på E6 mellom Steinkjer og Verdal onsdag ettermiddag denne uken.

Etter en skummel forbikjøring og aggressiv kjøring, ble han vinket inn på kontrollstasjonen ved Verdal.

Der ble kontrollørene møtt av et meget spesielt syn. På dashbordet til vogntoget sto det nemlig en oppslått PC, som helt klart var egnet til å ta oppmerksomheten bort fra veien.

Kjørte forbi kontrollørene

– Førerkortbeslag på litauisk fører etter hasardiøs forbikjøring. Fører hadde i tillegg PC oppslått på dashbordet, meldte Statens vegvesen Nord-Trøndelag, på sin Twitter-konto, torsdag formiddag.

Det er lokalavisen Innherred som først meldte om episoden. Til avisen forteller inspektør Steinar Vist i Vegvesenet at deres kontrollører først ble oppmerksomme på vogntoget da de ble forbikjørt av det, på E6.

Stoppet med 24 tonn betongelementer, så dårlig var de sikret

Måtte bråbremse

– Vogntoget lå nesten oppi ræva på vår bil, og hadde hva vi oppfattet som en aggressiv kjørestil. På en kort strekning litt nord for Verdal la den seg ut for å kjøre forbi, noe som førte til at både vi måtte bråbremse og en bil som kom i mot måtte gjøre det samme for at vogntoget skulle komme seg tilbake i rett kjørefelt i tide.

Dermed ble kontrollstasjonsjon litt lenger sør, i Verdal, varslet. Vogntoget ble vinket inn og der fikk altså kontrollørene også se PC-en som sto oppslått på dashbordet.

Resultatet ble at polititet overtok saken. Dermed ble det bot og førerkortbeslag for seks måneder på sjåføren.

Denne utsikten ble for drøy for Vegvesenets kontrollører

Se video: Dette er klar tale fra yrkessjåføren!