Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Montpelliers høyreback Ruben Aguilar har skapt seg et navn i franske Ligue 1 etter å ha slått gjennom i Montpellier etter overgangen fra Auxerre. Nylig viste han seg også frem i 0-0-kampen mot giganten Paris Saint-Germain.

Prestasjonene til spilleren med det søramerikansk-klingende navnet har ikke gått ubemerket hen - ei heller utenfor Frankrikes landegrenser.

I Bolivia har man nemlig bitt seg merke i at 24-åringen har leverte gode prestasjoner, og fotballeksperter i Bolivia mener også at han burde være aktuell for landslaget. Det har faktisk gått så langt at fotballforbundet i Bolivia kontaktet Aguilar om muligheten for landslagsspill.

Det er bare ett problem: Aguilar er ikke boliviansk.

– Det er veldig rart. Jeg tror alt stammer fra spillet «Football Manager». De hadde gitt meg boliviansk nasjonalitet i tillegg til min franske nasjonalitet, sier Aguilar til Goal.com.

Feilen stammer altså fra det verdenskjente fotballspillet «Football Manager» som er kjent for sin enorme database på fotballspillere over hele verden.

Flere klubber i virkelighetens fotballverden bruker spillets database for å skape oversikt over spillere og motstandere. Troen på at det man får servert i spillet er fakta, fintet trolig Bolivias fotballforbund langt ut i pølseboden.

– Jeg er fransk av min mor og spansk av min far. Jeg har ikke dobbelt statsborgerskap ennå, men jeg har ønsket meg det en stund. Det handler mer om familiebåndene mine enn at jeg håper på å bli tatt ut på det spanske landslaget, sier Aguilar, som er født i Grenoble.

Oppmerksomheten fra bolivianere er ikke en nytt fenomen for Aguilar. Også i fjorårssesongen, da han spilte for Auxerre, ble han kontaktet på sosiale medier av bolivianeren som ville at han skulle spille for landslaget. Stormen har tiltatt i styrke de siste månedene.

– I fjor fikk jeg meldinger fra Bolivia etter kampene mine. Etter at jeg spilte mot PSG kunne man gange det med hundre. Det ble diskutert i sosiale medier. Det gjorde det mer overbevisende. Jeg fikk mange meldinger. Tydeligvis har de snakket om meg på TV i Bolivia og sagt at jeg var tilgjengelig for spill. Jeg fikk mange forespørsler. Jeg ble tvunget til å komme med en uttalelse på siden min for å forklare at jeg ikke var boliviansk og at jeg ikke kunne bli tatt ut, sier Aguilar.