herlovsens private mareritt:

– Vi tenker mye på det, særlig nå. Vi kunne vært foreldre

- Vi tenker mye på det, særlig nå. Vi kunne vært foreldre
Isabell Herlovsen forteller om den tunge tiden.

De skulle bli foreldre til tvillinger i disse dager. Men midt i proffeventyret til Isabell Herlovsen i Kina opplevde hun og forloveden Christine Porsmyr Olsen marerittet: Ultralyd-undersøkelsen viste at at det var ikke noe liv.

– Det var en tøff periode. Heldigvis var jeg hjemme i Norge da det skjedde. Hva skal jeg egentlig si? Det å se Christine ligge der med ultralyd og se at barna er altfor små i forhold til hva de skulle vært. Det var ikke noe liv. Da raste verden sammen, forteller fotballspilleren.

Prøver igjen

Isabell Herlovsen tar i mot TV 2 hjemme i Fredrikstad hvor hun har kjøpt leilighet sammen med sin forlovede. De legger ikke skjul på at det har vært en tung tid.

– Vi hadde lenge ønsket å bli foreldre.

Isabell Herlovsen trekker pusten dypt før hun fortsetter:

– Jeg tror at vi begge er blitt sterkere av hendelsen. Vi tenker mye på det, særlig nå. Terminen var i oktober, og vi kunne vært foreldre. Det positive er at Christine ble gravid. Og hun kommer til å bli gravid igjen. Det vet vi. Og vi ønsker å prøve igjen så snart som mulig, sier Isabell Herlovsen.

– Det er vanskelig å forklare det følelsesmessige som vi har vært igjennom, jeg gikk med en slags klump i magen i lang tid. Heldigvis har vi begge familier som har vært en uvurderlig støtte i denne tunge tiden.

Oppgjør med Hegerberg

På tirsdag slutter Isabell Herlovsen seg til det norske landslaget igjen. Denne uka ble det overskrifter da hun i klartekst fortalte at stjernespiller Ada Hegerberg kanskje tok for stor plass på landslaget og at vi ikke må mase for å få henne tilbake på landslaget.

– Det virker som det er en annen glød på landslaget nå etter det som har skjedd. Jeg gleder meg til å møtene jentene over helgen. Og er skikkelig motivert for landslagsspill igjen.

Avgjorde cupfinalen

Selv takket Isabell Herlovsen nei til landslagsspill da hun dro til den kinesiske klubben Jiangsu. Om kvaliteten på kinesisk fotball sier Herlovsen:

LAGVENNINNENE: Isabell Herlovsen (bakerst til høyre) poserer sammen med de andre spillerne i Jiangsu.
LAGVENNINNENE: Isabell Herlovsen (bakerst til høyre) poserer sammen med de andre spillerne i Jiangsu.

– Jeg spilte på et bra lag som ble nest sist i fjor og som ble nummer tre denne sesongen. Skikkelig forbedring, altså. Dessuten vant vi cupfinalen. (Der scoret Isabell Herlovsen det avgjørende målet i straffesprakkonkurransen).. Jeg tror at nivået i Kina er litt under de aller, aller beste norske lagene. Vi spilte treningskamp mot Lillestrøm i august og tapte 2-4. Det sier litt om nivået.

Ellers så forteller Herlovsen at det tillates mye mindre fysisk fotball i Kina enn det hun er vant til her hjemme.

– Jeg liker jo å "trøkke" til litt i duellene. Det var ikke så greit der. Det ble fort blåst for frispark.

Fem-seks ganger så høy lønn

Herlovsen forteller at de økonomiske betingelsene i Kina er langt bedre enn i Norge.

– Det er en veldig, veldig stor forskjell. Man tjener jo mye mer i Kina enn det norske spillere gjør. Skulle jeg fått samme økonomiske utbytte i norsk fotball som denne sesongen i Kina så tipper jeg at jeg måtte ha spilt i fem-seks år. Men, og det er viktig å få fram: Jeg dro ikke til Kina kun på grunn av penger. Jeg ønsket en utfordring i fotballkarrieren min, og det fikk jeg. Jeg har vært heldig som fikk denne muligheten sportslig. I tillegg har jeg klart å spare noen kroner. Jeg har ikke så mange år igjen av fotballkarrieren, så jeg må også tenke på fremtiden, sier hun.

- Vi tenker mye på det, særlig nå. Vi kunne vært foreldre

Issssj... Kinamat...

Isabell Herlovsen forteller at oppholdet i Kina bød på mange utfordringer. Språket, kulturen og ikke minst maten.

– Men, Kina-mat må da være greit?

– Hehe, det var ikke Kina-mat slik vi kjenner det. Det var til de grader annerledes. Du får for eksempel kyllingføtter. Du ser at det er beina til kyllingen, issj. Smaken på maten er annerledes, og det lukter ikke godt. Jeg prøvde ikke for mye ukjent mat. Jeg luktet mest, og det luktet ikke godt.

Isabell Herlovsen har kontrakt med Jiangsu til desember i år. Hva som skjer videre er helt uvisst.

– Min kinesiske klubb, Jiangsu, har ikke bestemt seg for hva den vil med tanke på neste sesong. Kina har vært bra det, og jeg er åpen for å fortsette. Samtidig så er det bare å innse at det ikke bare er opp til meg. Jeg kunne tenkt meg et par sesonger til i utlandet, men i øyeblikket er altså fremtiden usikker.

Lik TV 2 Sporten på Facebook