KUNNE JUBLE IGJEN: Her jubler de norske landslagsjentene for seier i VM-kvaliken mot Nord-Irland forrige måned. Onsdag kunne fire av dem juble igjen - for avansement i Champions League.
KUNNE JUBLE IGJEN: Her jubler de norske landslagsjentene for seier i VM-kvaliken mot Nord-Irland forrige måned. Onsdag kunne fire av dem juble igjen - for avansement i Champions League. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix

Graham Hansens Wolfsburg vant 12-2:

– Vanvittig! Jeg har aldri vært med på noe lignende

Det var ikke bare Emilie Haavis drømmemål som skapte overskrifter i onsdagens Champions League-sluttspill. Nå er de norske landslagsjentene i utlandet delte i synet på hvorvidt LSK er en god motstander i turneringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag var en stor dag for norsk kvinnefotball, da både LSK Kvinner og flere av de store norske utenlandsprofilene tok seg videre til åttedelsfinalene i Champions League.

Les også: Scoret fra midtbanen da LSK tok seg videre

Se den mest spektakulære av alle scoringene i sportsnyhetene i vinduet her!

Det mest spektakulære av det spektakulære var dog uansett Wolfsburgs nedsabling av den spanske mester Atlético Madrid. Caroline Graham Hansens lag vant hele 12-2, og tok seg til åttedelsfinalen med 15-2 sammenlagt.

– Dette var vanvittige siffer. Jeg har aldri vært med på noe lignende før, og jeg tror det blir en stund til neste gang også, sier Graham Hansen til TV 2 etter storseieren.

Den norske stjernen scoret ett mål og hadde to målgivende i storseieren, som viser at mesterne fra 2012/13- og 2013/14-sesongene virkelig vil bite fra seg i Champions League også denne sesongen.

– Vi har et godt lag og vi kjenner hverandre veldig godt. Vi har absolutt gode muligheter, men man skal huske på at det er mange gode lag med. Men jeg har troen på at det kan bli vårt år, sier Graham Hansen.

Chelsea-Mjelde: – Vi kan hamle opp med de fleste
Ett annet lag med innslag fra det norske kvinnelandslaget som også tok seg videre i går var Chelsea, i en dramatisk kamp mot Bayern München der det endte med 1-2-tap og avansement på bortemål etter 2-2-sammenlagt.

– Kampen vår var tøff fra første start. Bayern hadde ball mesteparten av tiden, mens vi kjørte kontringer. Slik kom også målet vårt. Det var en veldig tøff kamp mentalt og fysisk, som levde til siste slutt, sier Maren Mjelde.

Landslagskapteinen og hennes lagvenninner fikk nemlig oppleve at Bayern fikk et mål annullert på overtid etter en dytt i feltet. Både Mjelde og landslagsvenninne Maria Thorisdottir spilte hele kampen, og nå ser Chelsea-laget fremover mot neste runde.

– Vi vet at vi er et veldig godt lag og at vi kan hamle opp med de fleste, men vi er ikke seedet i turneringen og får nok god motstand neste runde og. Men alt er mulig, svarer Mjelde på spørsmål om hva hun tenker om mulighetene for å gå hele veien i Champions League.

Hegerberg er toppscorer i Champions League
Ada Hegerberg, Andrea Norheim og fjorårsmester Lyon tok seg også videre til åttedelsfinalen, med 14-0 sammenlagt mot polske Medyk Konin. Hegerberg scoret to ganger, og er den ordinære Champions League-turneringens toppscorer med fem mål på to kamper.

I svenske Linköping spiller det også to norske landslagsjenter, og både Frida Maanum og Kristine Minde kan forberede seg til åttedelsfinaler i november etter 4-0-sammenlagt mot Apollon fra Kypros. Begge de to spilte 90 minutter i onsdagens 3-0-seier.

– Vi har ikke satt oss noen direkte målsetning i turneringen og har kun hatt fokus på at vi skal gå videre til neste runde. Jeg har ikke møtt noen av de antatt beste klubblagene i Europa med Linköping ennå, så jeg vet virkelig ikke hvor vi står i forhold til dem. Men vi er absolutt et bra lag og får vi ut vårt potensiale tror jeg vi kan hevde oss mot de beste, sier Minde etter triumfen.

Det gjenstår fremdeles to kamper i åttedelsfinalene, så det endelige seedingsnivået for Mindes Linköping er fremdeles ikke klart forut for mandagens trekning av åttedelsfinalene. Hun er dog klar på at hun ikke ønsker seg norsk motstand.

– Det er ikke avklart hvem vi eventuelt kan møte, men samtidig som jeg kanskje håper på en enklere motstander, så hadde det vært utrolig kult å møte ett av de store lagene. Jeg har litt blandede følelser, men jeg ønsker ikke å møte LSK, sier spilleren som har scoret ni landslagsmål på 81 kamper.

Fakta: Seeding i åttedelsfinalene

Seedede:
Lyon (Frankrike)
Wolfsburg (Tyskland)
Rosengård (Sverige)
Barcelona (Spania)
Brescia (Italia)
Slavia Praha (Tsjekkia)

Useedede:
Chelsea (England)
Montpellier (Frankrike)
LSK Kvinner (Norge)
Gintra Universitetas (Litauen)
Stjarnan (Island)
Fiorentina (Italia)

Ikke klart seedingsnivå:
Sparta Praha (Tsjekkia)
Linköping (Sverige)

Spilles torsdag:
BIIK Kazygurt (Kasakhstan) - Glasgow City (Skottland), (3-0)
St. Pölten (Østerrike) - Manchester City (England), (0-3)

Uenighet rundt hvorvidt LSK er drømmemotstander
To av de største norske utenlandsprofilene ser dog positivt på et eventuelt møte med LSK i turneringen. Chelsea er dog useedet og dermed på samme nivå i neste runde, men Maren Mjelde håper på et norsk oppgjør senere i turneringen.

– Det hadde selvfølgelig vært kjekt å møte dem, men vi håper jo selvfølgelig på en god trekning og å unngå de store lagene. Men nå har vi møtt Bayern og slått dem ut. Dette er den tøffeste turneringen og man må slå alle for å komme seg videre, og denne seieren ga oss mye selvtillit, sier landslagskapteinen.

Ettersom seedingsnivået er klart både for Caroline Graham Hansens Wolfsburg (seedet) og LSK (useedet), er det allerede nå klart at det er 1/8 sjanse for at tyskerne møter den norske seriemesteren i åttedelsfinalen.

– Det hadde vært gøy å få et norsk lag. Jeg vil gjerne møte dem. Det å spille hjemme i Norge er alltid stas. Siden det fortsatt er seeding i neste runde, så unngår vi de aller beste. Samtidig så er det noen gode lag der, som Chlesea, som man helst kanskje vil unngå. Men det er Champions League, og vil du vinne, må du slå de beste, sier også Graham Hansen.

Heyho, lets go! Toget rulle videre 🐥💛

Et innlegg delt av Guro Reiten (@greiten)

LSK-stjerne: – Håper å unngå de sterkeste lagene
LSK-profil Guro Reiten ønsker seg dog ikke et møte med verken landslagsvenninne Graham Hansens Wolfsburg eller fjorårsmester Lyon og Ada Hegerberg på dette stadiet i turneringen.

– Det er litt vanskelig å si hvem vi ønsker oss med tanke på seedingen, men jeg håper selvfølgelig på å unngå aller sterkeste lagene. Vi vil helst unngå begge de lagene.

– Hva tenker du om å de andre norske jentenes prestasjoner i turneringen?

– Det er veldig morsomt å følge med på at så mange norske gjør det bra i Champions League. Det er viktig for norsk fotball og landslaget at man har spillere som lykkes i en så stor turnering, sier Toppseriens toppscorer til TV 2.

– Veldig viktig for norsk fotball
Det er det bred enighet om også blant de norske landslagsspillerne som selv spiller i utlandet.

– Det er veldig viktig for norsk fotball, fordi det er den gjeveste turneringen. Samtidig er det viktig for norske spillere å få internasjonal matching på klubbnivå også. Så dette kommer landslaget til gode, sier Maren Mjelde.

I nabolandet vårt i øst slenger Kristine Minde, som selv forlot Arna/Bjørnar til fordel for svensk fotball for snart fire år siden, seg på i omtalen av betydningen av norsk suksess.

– Det betyr mye for norsk fotball av flere grunner. Det er bra for norsk klubbfotball å få internasjonal erfaring, og vi får «vist frem» den norske klubbfotballen. Det kan gjøre spillerne som er i Norge bedre, det kan åpne dører for norske spillere og det kan gjøre at flere gode utenlandske spillere velger nettopp Norge fremfor andre land. Det at de norske lagene går langt påvirker også poengsystemet ved seeding, og forhåpentligvis vil LSK snart få nok poeng og da bli seedet i første runde og få «enklere» førstemotstandere, sier Linköping-proffen.

Røk mot kommende finalist etter jevn batalje forrige sesong
Forrige sesong var LSK-jentene uheldige og trakk kommende finalist Paris Saint-Germain i 16-delsfinalen, der de røk 4-5-sammenlagt etter blant annet en uhyre sterk 3-1 seier hjemme. Året i forveien røk de på straffekonk mot Frankfurt i åttedelsfinalen

– Det at de tar seg videre er veldig bra og viktig. Disse kampene gir motstand som man vanligvis ikke har i hverdagen. Jeg håper de er heldige med trekningen slik at vi endelig kan få et norsk lag i kvartfinalen igjen, sier Caroline Graham Hansen.

Spenningen er derfor stor inn mot neste ukes trekning, selv om man i LSK-leiren kanskje ikke akkurat går rundt og drømmer om å løfte selveste Champions League-pokalen i Kiev i mai.

– Akkurat det tror jeg kanskje ikke så veldig på. Men vårt første mål er å nå kvartfinale. Vi er avhengig av en bra trekning på mandag, avslutter landslagsprofil og Toppserien-toppscorer Guro Reiten.

Les også: Reiten-dobbel da Norge fant tilbake til vinnersporet

PS! Trekningen foretas mandag, og den endelige seedingen blir klar etter at oppgjørene St. Pölten (Østerrike) - Manchester City (England), som står 0-3 etter første kamp, og BIIK Kazygurt (Kasakhstan) - Glasgow City (Skottland), som står 3-0 etter første kamp, er ferdigspilt torsdag kveld.