Kanté-skade gir mer hodebry for Conte

Midtbanestjernen går trolig glipp av nøkkelkampene i Mesterligaen mot Roma.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med seks kamper på 17 dager kommer nyheten om at en av lagets viktigste spillere er skadet meget ubeleilig for Antonio Conte.

– Ikke kritisk i Premier League
N'Golo Kanté pådro seg en strekk i låret i landskampen mot Bulgaria tidligere denne uken, og nå skriver Telegraph at Chelsea frykter at forrige sesongs beste spiller i Premier League kommer til å gå glipp de seks resterende kampene i oktober.

Blant kampene Antonio Conte kan bli nødt til å klare seg uten den franske 26-åringen er både hjemme- og bortemøtet med Roma i Mesterligaen.

– Det er ikke kritisk i Premier League. Chelsea møter lag de skal slå uansett. Dersom Kanté og Morata er ute, er det to bærebjelker som mangler. Det minker sjansene deres voldsomt i Mesterligen. De skal være glade for at de tok seieren mot Atlético i Madrid. Ellers hadde det vært skummelt å gå inn i kampene mot Roma, sier TV 2s Premier League-kommentator og -ekspert Simen Stamsø Møller.

14. oktober: Crystal Palace (b)
18. oktober: Roma (h)
21. oktober: Watford (h)
25. oktober: Everton (h)
28. oktober: Bournemouth (b)
31. oktober: Roma (b)

– Ikke ta sjansen med Morata
Skadesmellen gjør at Chelsea høyst trolig kommer til å pare Tiemoué Bakayoko og Cesc Fàbregas sentralt på midtbanen. De to er i realiteten de eneste alternativene Conte har i posisjonen.

– Jeg tror det kommer til å fungere bra. Men det er sånn at hvilken som helst spiller i verden vil merke at Kanté spiller ved siden av deg den ene dagen, mens han er borte den andre. Han er den mest arbeidssomme spilleren i verdensklasse, sier Stamsø Møller.

Deadline Day-signeringen Danny Drinkwater har til gode å debutere for den regjerende seriemesteren etter at han pådro seg en skade like etter overgangen. Drinkwater er på vei tilbake, men trolig ikke klar til å kunne spille mot tabelljumbo og målløse Crystal Palace førstkommende lørdag.

Samtidig som Conte svetter over Kanté-skaden, ser også Álvaro Morata ut til å gå glipp av oppgjøret mot Crystal Palace. Strekkskaden den spanske måltjuven pådro seg i kampen mot Manchester City før landslagspausen gjør at han kan vente seg en kamp mot klokken for å bli klar til Mesterliga-hjemmekampen mot Roma førstkommende onsdag.

– Det er alltid vanskelig å vite med hamstringskader. Jeg har hatt det selv. Belaster du den for tidlig, så kan du gå på en smell og være ute i to måneder. Jeg synes ikke den første Roma-kampen er tiden for å teste ut Morata. Roma møter Napoli til helgen og sliter også med skader. Styrkeforholdet er ganske likt nå. Hadde jeg vært Conte, hadde jeg ikke tatt noen sjanser, sier Stamsø Møller.

I skrivende stund har ikke Chelsea kommet med noen offisiell uttalelse rundt skadene til Morata eller Kanté. Conte kaster trolig mer lys over situasjonen når han møter pressen fredag formiddag.

Nøkkelen til suksess
Chelsea har unnagjort tøffe kamper mot Tottenham, Arsenal og Manchester City i sesonginnledningen og har kommet ut med godkjent resultat. Det er seks poeng opp til de tabelltoppende Manchester-lagene som begge har sett råsterke ut den siste tiden.

– Jeg mener tabellen lyver litt og at ting kommer til å normalisere seg. Chelsea har møtt mange gode lag, og de har vært gjennom syretesten borte mot Atlético før hjemmekampen mot Manchester City, sier Stamsø Møller.

– Alt i alt tenker jeg at Chelsea blir å regne med så lenge de holder de beste på banene. Etter min mening er Morata, Kanté og Eden Hazard de tre viktigste spillerne.

Tidligere denne uken ble Kanté nominert som én av 30 kandidater til å vinne Gullballen. Chelsea-lagkompis Eden Hazard er også på listen over de mulige vinnerkandidatene.