Dommen fra Alsaker: – Klopp får terningkast fem

Øyvind Alsaker og Michael Owen oppsummerer Jürgen Klopps to år som Liverpool-manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool – Manchester United lørdag fra kl. 12.30

Jürgen Klopp ble ansatt som Liverpool-manager 8. oktober 2015. Tyskeren tok over etter Brendan Rodgers og allerede i sitt første intervju kom han med en oppfordring til Liverpool-fansen.

– Vi må endre oss fra tvilere til troende, sa Klopp til Liverpools egen TV-kanal.

Optimismen blant de røde på Merseyside var stor etter den karismatiske managerens ankomst.

Men hvordan har det egentlig gått?

Her er dommen fra TV 2-kommentator Øyvind Alsaker:

– To år med Jürgen Klopp, terningkastet ligger og vipper mellom fire og fem. Jeg faller ned på en femmer. Han tok over midt i en sesong, to finaler og veldig nære ett eller to trofe allerede i første sesong. Champions League-fotball tilbake på Anfield, det er viktig. Jeg mener han har gjort en god jobb. Han har skapt et lag som underholder i tråd med Liverpools stolte tradisjoner. Han har gitt fansen store øyeblikk. Men det har manglet litt på spillerkjøp, særlig denne sommeren. Det kan koste dyrt denne sesongen. Men enn så lenge, en femmer, sier Alsaker.

Michael Owen spilte for Liverpool fra 1996-2004 og scoret totalt 158 mål på 297 kamper for klubben.

Han er sikker på at Klopp er rett mann for gamleklubben.

– Jürgen Klopp har sørget for begeistring rundt klubben. Jeg er sikker på at alle elsker ham, sier Owen til TV 2 Sporten.

Men den tidligere storscoreren har også lagt merke til at mange supportere er misfornøyde med forsvaret.

Liverpool har scoret 13 mål så langt, men de røde fra Merseyside har sluppet inn 12.

– Noen er nok litt frustrerte for øyeblikket og alle kan se at det ikke står bra til bakover på banen. Og det virker ikke som om Klopp har gjort noe for å løse det problemet. Men generelt tror jeg at de fleste er veldig positive til Klopp. Jeg mener at Klopp er riktig mann for jobben. Han har gjort det bra og jeg tror at Liverpool vil kapre en plass i Mesterligaen, sier Owen til TV 2.

– Terningkast seks som Liverpool-manager får du først om du gjenerobrer Premier League-tittelen. Men før det, no way, sier Alsaker.