Solbakken: – Ødegaards jålete dansetrinn er i ferd med å bli effektive

FC Københavns norske suksessjef Ståle Solbakken mener Martin Ødegaard var briljant mot Tyskland – men sier til TV 2 Sporten at han forstår at unggutten ikke har vært med i A-landslagstroppen.

Tysklands U21-stjerner er regjerende europamester – men Norge har Martin Ødegaard.

For anført av en sprudlende Martin Ødegaard slo Norge Tyskland 3-1 i Drammen tirsdag kveld.

Ødegaard scoret selv ett mål, og stod for en utsøkt målgivende pasning før Morten Thorsbys vakre 3-1-scoring i den overraskende seieren.

Se hvordan Ødegaard herjet mot Tyskland i videovinduet øverst!

FC Københavns norske suksesstrener Ståle Solbakken så kampen på TV i Danmark. Den meritterte treneren legger ikke skjul på hva han synes om U21-landslagets innsats.

MØTTE TV 2: FC Københavns Ståle Solbakken er imponert over Ødegaards utvikling. FOTO: Frode Sunde.
MØTTE TV 2: FC Københavns Ståle Solbakken er imponert over Ødegaards utvikling. FOTO: Frode Sunde.

– De imponerte og kom tilbake i kampen etter at Tyskland kontrollerte i starten. Norge fikk blod på tann og i 2. omgang spilte de strålende. Ødegaard synes jeg var briljant, men det var det også mange andre som var. Ødegaard, Kristoffer Ajer og Morten Thorsby stakk seg ut, men laginnsatsen var helstøpt, forteller Ståle Solbakken når TV 2 Sporten treffer treneren på FC Københavns treningsfelt.

Forstår at Lagerbäck vraket Ødegaard
At Martin Ødegaard ikke fikk være med i Lars Lagerbäcks A-landslagstropp til kampene mot San Marino og Nord-Irland nylig fikk flere fotballeksperter til å reagere kraftig.

Solbakken forstår imidlertid svenskens avgjørelse.

– Jeg forstår tankegangen til Lagerbäck, men Ødegaard får nok sjansen når vi kommer til november og det skal spilles et par privatlandskamper. Ser du på de to kampene mot San Marino, som Norge slo mer enn noen kunne forvente, og den bunnsolide forestillingen mot Nord-Irland, så prioriterte Lagerbäck mye fysikk i laget, oppsummerer Solbakken.

– De jålete dansestegene er blitt effektive
FC København-sjefen har i likhet med de fleste fotballinteresserte i Norge fulgt utviklingen til Martin Ødegaard de siste årene. Solbakken synes 18-åringen har hatt en positiv utvikling.

– Ødegaard har ting i seg som ingen andre har. Han setter mer drag i løpene sine og går mer rett på mål. I tillegg er dansetrinnene i ferd med å bli effektive, poengterer Solbakken, som likevel ikke vil være med på at Lagerbäck bør bygge laget rundt Ødegaard i den neste kvalifiseringen.

– Egentlig ikke. Med resultatene i de to siste kampene så forsvarte Lagerbäck at han ikke tok ham ut. Men Ødegaard får helt sikkert en jokerrolle i den neste kvalifiseringen. Han er fortsatt bare 18 år, og i mangel på noe annet å dyrke så har det vært mye fokus på gutten akkurat nå. Men han viser at de jålete dansestegene er i ferd med å bli effektive, konkluderer Solbakken.

Roser Lagerbäck
Han liker jobben Lars Lagerbäck har gjort med Norges A-landslag.

– Jeg tror sjansene for at vi får se Norge i neste mesterskap er rimelig store. Det har vært en jevn og stødig fremgang under Lars, og vi ser konturene av det han vil. Vi ser et hardtarbeidende og bedre organisert lag. Spillerne er mer opptatt av de riktige posisjonene, det går hurtigere fremover og Norge er sterke på dødball igjen, oppsummerer han.

Disse punktene blir også nøkkelen til at Norge kan komme til EM i 2020, tror Solbakken.

– Norge skal være veldig gode på organisering og sterke på dødballer. Så kan vi håpe at typer som Martin Ødegaard, Morten Thorsby og Kristoffer Ajer har noe av det andre i seg. Og vi har Sander Berge, som er trygg hver gang han har ballen, mener Solbakken – som selv ikke har planer om å lansere seg som mulig landslagssjef for Norge igjen.

– Nei, etter den føljetongen som fulgte sist tror jeg vi må vente med den, gliser FC Københavns hovedtrener.