LEGGER OPP: Johan Kjølstad (til høyre) gir seg og fokuserer på studier. På bildet studerer han gullmedaljen han og Ola Vigen Hattestad (t.v.) tok i lagsprinten under VM i Liberec i 2009.
LEGGER OPP: Johan Kjølstad (til høyre) gir seg og fokuserer på studier. På bildet studerer han gullmedaljen han og Ola Vigen Hattestad (t.v.) tok i lagsprinten under VM i Liberec i 2009. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Norsk verdensmester legger opp

Johan Kjølstad legger langrennsskiene på hylla.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Langrennsløperen Johan Kjølstad (34) legger opp.

Han ble verdensmester på klassisk lagsprint sammen med Ola Vigen Hattestad under VM i Liberec i 2009.

I samme mesterskap tok han også sølv på sprinten, kun slått av sin lagsprint-makker Hattestad.

Han har også to verdenscupseire og seks NM-gull.

– Jeg har tatt en avgjørelse om å legge skiene på hylla, og sette punktum for skisatsingen. Det har vært mange fantastiske år, sier Kjølstad i en melding Team United Bakeries har lagt på Instagram.

Kjølstad har de siste årene satset for fullt på langløp. I 2014 vant han König Ludwig Lauf, ble nummer to i Vasaloppet og vant Ski Classics sammenlagt.

– Det å være heltidsstudent, skiløper og familiefar har gjort at tiden ikke strekker til. Nå blir skiene byttet ut med skolebøker på NTNU. Først og fremst vil jeg takke samboer og familie som har lagt ting til rette. Samtidig vil jeg takke United Bakeries med Remi Goulignac i spissen for at jeg kunne ha satset langløp de siste 5 årene, sier Kjølstad.