DRØMTE OM MANCHESTER UNITED: Jürgen Klopps trenermentor hevder tyskeren ville overta Manchester United.
DRØMTE OM MANCHESTER UNITED: Jürgen Klopps trenermentor hevder tyskeren ville overta Manchester United. Foto: Darren Staples

Klopps mentor: – Jürgen Klopp drømte om å trene Manchester United

Jürgen Klopps store drøm var ikke å trene Liverpool, men Manchester United. Det hevder tyskerens mentor. Sir Alex Ferguson skal ha vært klar over Liverpool-sjefens drøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool – Manchester United lørdag fra kl. 12.45

Foran lørdagens TV 2 Premium-sendte gigantduell mellom Liverpool og Manchester United kommer Jürgen Klopps mentor Eckhard Krautzun med en melding fansen på Anfield garantert ikke kommer til å like.

Jürgen Klopp har vært manager i Liverpool siden oktober 2015, men ifølge tyskerens mentor hadde den karismatiske treneren en drøm om å overta Manchester United.

Eckhard Krautzun var forgjengeren til Jürgen Klopp i tyske Mainz og har vært Klopps viktigste trenermentor siden Liverpool-sjefen byttet ut spillerkarrieren med en trenerrolle.

ETTERTRAKTET: Jürgen Klopp var ønsket av Manchester United da han var trener i Dortmund. Her sammen med Franz Beckenbauer.
ETTERTRAKTET: Jürgen Klopp var ønsket av Manchester United da han var trener i Dortmund. Her sammen med Franz Beckenbauer. Foto: Tobias Schwarz

– Da Klopp var trener i Tyskland var drømmen hans hele tiden å overta en klubb i England en dag. Favorittklubben var Manchester United. Det var i hvert fall det han sa til meg, sier Eckhard Krautzun, ifølge The Independent.

– Ferguson hadde enorm respekt for Klopp
Krautzun, som er en god venn av Sir Alex Ferguson, sier videre at Manchester Uniteds managerlegende var fullstendig klar over at Jürgen Klopp drømte om å bli sjef på Old Trafford.

– Jeg fortalte Sir Alex Ferguson at Jürgen Klopp ville elsket å trene Manchester United om han skulle overta en utenlandsk klubb, sier 76-åringen, og legger til at Sir Alex Ferguson ble mektig imponert over Klopp etter å ha sett Dortmund knuse Bayern München i den tyske cupfinalen i 2012.

– Jeg tror det var da beundringen og respekten for Jürgen Klopp virkelig våknet hos Sir Alex Ferguson, sier Eckhard Krautzun, som i løpet av sin karriere som fotballtrener har vært sjef i klubber som VfL Wolfsburg, Mainz, Freiburg, FC Kaiserslautern, St. Pauli og en rekke landslag siden tidlig på 1970-tallet.

Klopp: – Ja, jeg snakket med Sir Alex Ferguson
Jürgen Klopp har tidligere avslørt at han var i diskusjoner med Sir Alex Ferguson om å bli ny manager på Old Trafford våren 2013, men at tidspunktet ikke passet for ham.

– Jeg snakket med Sir Alex Ferguson. Vi snakket ikke så mye, men for meg så var det mye. Hele samtalen var en stor ære, for å være ærlig. Manchester United var interessert, men jeg kunne ikke forlate Dortmund. Det var det hele, røpet Klopp om samtalene med Sir Alex Ferguson, ifølge The Independent.

– Vi var i april og midt i planleggingen av neste sesong. Vi snakket om spillere som skulle ut og spillere som skulle inn, og så skulle ikke jeg fortsette? Slike ting fungerer ikke for meg, konstaterte han.

– Jeg måtte være lojal til Dortmund
Liverpools karismatiske manager understreket samtidig at det aldri dukket opp et konkret tilbud om å overta som manager i Manchester United.

– Det kom aldri et konkret tilbud på bordet, men om det hadde gjort det, så kunne jeg ikke takket ja. Jeg måtte først fullføre jobben min i Dortmund før jeg kunne tenke på andre ting. Kanskje ikke var det den smarteste tingen å gjøre, men jeg gjorde det på min måte. Jeg måtte være lojal mot Dortmund, slo Jürgen Klopp fast.

Se Liverpool – Manchester United lørdag fra kl. 12.45