Politiet fant 186 konfiskerte baller hjemme hos denne nabokvinnen

Ballene hadde en verdi på nesten 40 000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi har alle en nabo som misliker at det havner baller i hagen. Noen naboer liker det mindre enn andre. En av dem er en kvinne i Frankrike.

Det ble en del oppstyr da kampen mellom Tarbes og Juillan for en drøy måned siden måtte avbrytes etter 65 minutter. Grunnen? Nabokvinnen satte seg ned på en stol i midtsirkelen, tok frem en bok og nektet å flytte seg. Hun var så lei av at fotballspillerne sparket ballen inn i hagen hennes at hun satte i gang sin egen protestaksjon.

Tarbes ledet 2-1 da kvinnen tok grep. Dommeren hadde ikke noe annet valg enn å stoppe kampen. Hjemmelaget prøvde å sette på vanningsanlegget for å få nabokvinnen til å flytte seg, men den bestemte kvinnen lot seg ikke rikke. Først da politiet kom valgte hun å forlate banen.

Ifølge en person i Juillan er kvinnen i konflikt med rådmannen, klubben, ja, egentlig med alle.

– Det har holdt på i tre år, forteller en av Juillan-sjefene.

– Så lenge ballene går over nettet kommer de ikke tilbake. Det er fortvilende, men dialog er helt umulig. I tillegg koster det oss mye penger. Med 40 baller i året blir det fort en regning på 10 000 kroner. Det er mye for en klubb med 300 medlemmer. I tillegg krever hun mellom 30 og 40 kroner for å returnere ballene. Hun ser på det som en jobb, forteller han.

Kampen måtte berammes på nytt. Presidenten til hjemmelaget Juillan ønsket ikke at den allerede betente konflikten skulle eskalere, så han unnlot å sende inn en klage.

Men politiet var slett ikke ferdig med å etterforske episoden. De bestemte seg for å avlegge nabokvinnen et besøk for noen dager siden, skriver La Depeche. Der fant de hele 186 konfiskerte baller, sannsynligvis et resultat av tålmodig innsamling over en lengre periode.

Politiet anslår at ballene har en verdi på over 40 000 kroner.

Likevel vil presidenten i Juillan fortsatt ikke sende inn en klage. Siden protestaksjonen har forholdet mellom nabokvinnen og fotballklubben normalisert seg. Så gjenstår det å se hvor lenge våpenhvilen varer.