Sykepleier lagt i håndjern for å beskytte pasienten – nå har politimannen fått sparken

Videoopptaket av hendelsen har gått viralt og skapt kraftige reaksjoner. Nå har politimannen fått sparken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En politimann i Salt Lake City har fått sparken etter at han pågrep en sykepleier på sykehuset 26. juli i år, skriver Washington Post.

Årsaken til pågripelsen var at sykepleier Alex Wubbels nektet politimannen å ta blodprøver av en bevisstløs mann, som ikke var i stand til å gi sitt samtykke.

Pasienten var ikke under mistanke for å ha gjort noe kriminelt, men lå bevisstløs på sykehus etter en påkjørsel.

Politimannen Jeff Payne ble provosert og arresterte Wubbels. En video av hendelsen viser hvordan Payne bruker makt for å få sykepleieren i håndjern og inn i bilen, mens hun skriker på hjelp.

Se videoen øverst i saken!

Ingen kommer sykepleieren til unnsetning, og videoen har skapt kraftige reaksjoner og diskusjoner i etterkant. Også politisjef Mike Brown reagerte på det han så, og iverksatte intern etterforskning. Denne etterforskningen er nå ferdig og den konkluderte med at Payne brøt politiets retningslinjer da han arresterte Wubbels.

«Upassende, respektløst og urimelig»

«Jeg har mistet tilliten til din evne til å tjene i Salt Lake City Police Department. Jeg er dypt bekymret over din vurderingsevne, og din upassende, respektløse og urimelige oppførsel», skriver Brown i avskjedigelsesbrevet, som er publisert i sin helhet hos desertnews.com.

Payne har jobbet 27 år i politiet i Salt Lake. Hans forsvarer, Greg Skordas, sier oppsigelsen er urimelig, og at Brown har vært ettergivende for offentlig press i saken.

Payne fikk tillatelse fra sin overordnede, James Tracy, om å arresterte sykepleieren som hindret dem i å ta blodprøve. Tracy er nå nedgradert på bakgrunnen av en ordre som førte til kaos.

Den bevisstløse pasienten døde på sykehuset forrige måned.