Island vil møte Norge i generalprøven før Russland-VM

Islands landslagssjef Heimir Hallgrímsson vil møte sin gode venn Lars Lagerbäck i den siste testen før VM i Russland neste sommer.

Island ble historiske da lilleputtnasjonen mandag kveld kvalifiserte seg til VM etter 2-0-seier over Kosovo.

For ikke bare skal Island delta i nasjonens første VM-sluttspill i historien. Island er den nasjonen med minst innbyggertall (334.000) som noensinne har kvalifisert seg til et VM-sluttspill.

Se hvordan Island tok seg til VM i Sportsnyhetene øverst!

Dagen derpå har suksessjef Heimir Hallgrimsson et ønske før VM braker løs i Russland om et snaut år.

GODE VENNER: Islands landslagssjef Heimir Hallgrímsson sammen med Lars Lagerbäck.
GODE VENNER: Islands landslagssjef Heimir Hallgrímsson sammen med Lars Lagerbäck.

Den tidligere tannlegen vil møte Norge i forberedelsene til mesterskapet i Russland.

– Jeg snakket med Lars Lagerbäck på telefonen tirsdag morgen. Vi snakker ofte sammen, og denne gang snakket vi om å få til en kamp mellom Norge og Island, sier Heimir Hallgrimsson i et radiointervju, ifølge visir.is.

– Vil møte Norge i siste test før VM
Norge vant som kjent sine to siste VM-kvalfiseringskamper mot San Marino (8-0) og Nord-Irland (1-0) og viser gryende form før EM-kvalifiseringen neste år.

Heimir Hallgrimsson tror Lagerbäck vil lede Norge til suksess i fremtiden.

– Norge vant sine to siste kamper, og er sakte men sikkert i ferd med å snu ting. Det samme skjedde da Lars overtok Island. Forhåpentligvis vil han få smake på litt suksess med Norge også, sier Lagerbäcks erstatter for Island.

– Ingenting er avgjort når det gjelder en kamp mellom Island og Norge, men vi har lenge snakket om å møtes i en vennskapskamp. Det ville vært strålende om vår siste kamp var mot Lagerbäcks Norge i Laugardalsvöllur før vi reiser til Russland neste sommer, mener Hallgrimsson.

Lagerbäck hyller Island i åpent brev
Lars Lagerbäck var landslagssjef for det islandske landslaget fra 2011 til 2016. Svensken ledet laget til Islands første mesterskap noensinne, EM i Frankrike i fjor sommer. Der kom Island til en sensasjonell kvartfinale.

Etter at Island kvalifiserte seg til VM hyller Lagerbäck bragden i et åpent brev publisert på hjemmesiden til det islandske fotballforbundet.

– Jeg våknet med et smil i dag tidlig. Island spiller VM i 2018! Først og fremst vil jeg gratulere Island, alle som er involvert i fotballen og mine venner og kollegaer. Jeg har fulgt nøye med på Island gjennom hele kvalifiseringen og min respekt bare vokser, ikke minst med tanke på den «attityden» spillerne viser kamp etter kamp, skriver han, ifølge Fotbollskanalen.se.

Lagerbäck roser også sin etterfølger Heimir Hallgrimsson opp i skyene. Hallgrímsson tok over som hovedtrener etter EM i Frankrike i fjor sommer.

– Og til slutt en beskjed til sjefen, jeg er ekstra glad på vegne av deg, Heimir. Etter fem år sammen er du en av mine beste venner og kollegaer. Du er en trener av høy klasse, men det viktigste er din fantastiske personlighet. Måten du sammen med resten av trenerteamet ledet Island på og fulgte opp resultatene fra 2016 på er utrolig stort, mener Norges landslagssjef.