Fikk tre kampers karantene for dette «overfallet»

Stavanger Oilers Spencer Humphries ble idømt tre kampers karantene etter slåsskampen med Frisk Askers Anders Bastiansen.

Lørdagens slåsskamp mellom Humphries og Bastiansen har fått stor oppmerksomhet i media, fordi Humphries overfaller Frisk-kapteinen bakfra.

Ifølge amerikaneren ble han provosert av Bastiansen før slåsskampen, noe videobildene også viser. Amerikanerens reaksjon ble likevel slått hardt ned på, med matchstraff lørdag.

Nå dømmes han også til tre kampers karantene for opptrinnet.

Begrunnelse fra Disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund:

Disiplinærutvalget har basert på dommerrapporten og tilgjengelige videobilder konstatert at Spencer Humphries utviser en oppførsel og respekt for motstander, og spillet som ikke er forenlig med måten Norsk ishockey ønsker å fremstå.

Spilleren slår mot motstander sitt hode gjentatte ganger, og viser liten vilje til å stoppe selv etter at motspiller ligger nede og kampens dommere kommer til. At spilleren velger å fortsette anses som skjerpende.

Norges ishockeyforbund samt det internasjonale ishockeyforbundet har en klar policy om at man ikke skal tillate slåssing, og at dette er handlinger man ønsker vekk fra sporten.

– Det syns vi er greit. Det er en stygg situasjon, men han beholdt hanskene på. Hadde han sluppet dem, burde straffen vært strengere, sier daglig leder i Frisk, Ole G. Haug, til TV 2.

Frisk må selv klare seg uten toppscorer Mario Lamoureux i neste kamp. Amerikaneren satte inn en stygg albue på Stjernen-spiller Jesper Nipe i Askerhallen torsdag, og ble idømt én kamps karantene.

Disiplinærutvalgets begrunnelse for Lamoureux sin karantene:

Handlingen utføres i etterkant av en nærkamp der Lamoureux blir taklet mot vantet av Stjernens spiller. I det taklingen er avsluttet og, pucken borte fra situasjonen, fører/slår Lamoreuox sin venstre albue oppover og bakover. Med den følge at han treffer Stjernens spiller i hodet. Hovedtreffpunktet for handlingen er hodet. Kraften i handlingen anses som moderat. Dette anses som en potensielt farlig handling.

Det er et stort fokus, både internasjonalt og i norsk ishockey på å fjerne farlige hendelser. Dette er en type handling som ikke hører hjemme på en ishockeybane. Spillernes sikkerhet skal ivaretas. Det ansvaret ligger på alle parter, men må først og fremst utøves på isen av spillerne.