Liverpool bekrefter: Sadio Mané ute i seks uker

Liverpool-stjernen Sadio Mané mister gigantduellen mot Manchester United. Angriperen er ute i seks uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool – Manchester United lørdag fra kl. 12.00

Jürgen Klopp har fått en melding om svært dårlige nyheter før storkampen mot Manchester United.

Angriperen Sadio Mané er ute i seks uker etter å ha pådratt seg en hamstringsskade på landslagsoppdrag.

Det bekrefter Liverpool på sine hjemmesider tirsdag.

– Sadio Mané må forberede seg på et langt opphold på sidelinjen etter å ha skadet seg på landslagsoppdrag, kan Liverpool FC bekrefte. Kantspilleren ble byttet ut i det 89. minutt i Senegals 2-0-seier mot Kapp Verde lørdag. Det er nå bekreftet at skaden han pådro seg vil holde ham borte fra fotballbanen i seks uker, skriver Liverpool i en pressemelding.

Mange mener Mané har vært Liverpools beste spiller så langt denne sesongen. Han har hittil scoret tre mål i Premier League for Liverpool.

– Dette betyr at Liverpool er vesentlig svekket. Man så jo Manés betydning forrige sesong. Liverpool med og uten Mané var en stor forskjell. Det så man på resultatene og måten Liverpool spiller på, konstaterer TV 2-ekspert Petter Myhre etter meldingen om Manés skade ble kjent.

Myhre mener Jürgen Klopp nå mister sin viktigste spiller i angrepet.

– Mané har en type spillestil som ingen av de andre i front har. Han er mye mer direkte, tøffere og vondere å møte for motstanderne. Og så har han en gjennombruddskraft som ingen av de andre har på topp. Dette er et kjempetap for Liverpool, slår Myhre fast.

– Vil skaden til Mané allerede svekke Liverpools tittelsjanser ytterligere?

– Det er for tidlig å si. Det er gode spillere som kommer inn, det er ikke det. Men det er ingen som er så gode som Mané. Jeg mener at han gjør Liverpool mer uforutsigbare i angrepet. Liverpool skal nå nå inn i et tøft kampprogram med kamper i Mesterligaen, hvor de har fått en trang start, og i ligaen. Dette gjør at mulighetene til Klopp for å rullere blir færre. Med Lallana ute i tillegg så er Liverpool vesentlig svekket i angrepet, og Klopps valgmuligheter er blitt mindre, oppsummerer Petter Myhre.