VIDERE TIL LIVE: Lillen Stenberg skal synge i første livesending av The Voice fredag.
VIDERE TIL LIVE: Lillen Stenberg skal synge i første livesending av The Voice fredag. Foto: TV 2

The Voice-Lillens mor har uhelbredelig kreft: – Vi vet ikke hvor lenge hun har igjen

Lillen Stenberg (25) er takknemlig for å få dele The Voice-eventyret med mamma Monica.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke ble det klart at Lillen Stenberg (25) fra Skien er en av de 20 deltakerne som er videre til livesendinger i The Voice.

For Lillen betyr det svært mye å få fortsette eventyret. Ikke bare fordi hun elsker å synge, men også fordi det er viktig for henne at moren får være med på reisen.

– Det å kunne oppleve det her sammen med henne er vanskelig å beskrive. Det er så stort. Og jeg vet at resten av mitt liv, uansett hvor lenge jeg har mamma med meg, så vil vi alltid ha dette sammen, sier Lillen til TV 2.

– Min største frykt

Den tøffe beskjeden kom i 2015. Kun tre måneder etter at hun hadde mistet tanten sin til kreften, fikk familien et nytt slag i ansiktet.

– Mamma skulle egentlig bare på en legetime som skulle ta en times tid. Selv var jeg på jobb, og etter nesten fire timer fikk jeg en dårlig følelse da hun ikke svarte på telefonen, forteller Lillen.

Lillen valgte å gå fra jobb før vakten var over og fikk en kollega til å kjøre henne til sykehuset. Der ble hun møtt av mamma Monica, legen og en sykepleier.

– Mamma knekker bare sammen i armene mine. Ingen sa noen ting, og den første tanken som slo meg var «Det er kreft». Det var min største frykt, erindrer hun.

SAMMEN PÅ REISEN: Lillen og mamma Monica Stenberg er takknemlige for å få oppleve The Voice sammen. Foto: Ørjan Madsen / privat
SAMMEN PÅ REISEN: Lillen og mamma Monica Stenberg er takknemlige for å få oppleve The Voice sammen. Foto: Ørjan Madsen / privat

Rammet av sjelden kreftform

Etter flere undersøkelser ble det klart at de hadde funnet en svulst på utsiden av magesekkveggen, og at moren hadde den sjeldne kreftformen GIST (Gastrointestinal stromal tumor) med spredning til leveren. Beskjeden var svært vanskelig å prosessere for Lillen.

– Jeg var i sjokk, og var egentlig det helt til jeg kom hjem. Mamma sitter og gråter, stefaren min sitter og gråter – alle gråter utenom meg. Jeg bare sitter der og får ikke ut noe, forteller Lillen.

Reaksjonen kom ikke før hun forlot huset for å levere noen poser med klær til Fretex.

– Det var så tungt og jeg var så sinna. Idet jeg kaster klærne inn i kontaineren knekker jeg helt sammen. Så sitter jeg der på gresset like ved veien og griner i en halvtime. Jeg bare tømte meg helt.

Dårlige nyheter

Fordi morens kreftform ikke responderer på cellegift og stråling, går hun nå på tabletter for å holde sykdommen i sjakk. Prognosene er usikre. Det eneste de vet sikkert er at hun ikke blir frisk.

– Første prognosen var jo tre måneder til ett år, men heldigvis så var det en feil. Neste prognose var ett til femten år. De har pasienter med samme type kreft som har levd i tolv år nå, og de har hatt folk som ikke har vært fullt så heldige, forteller Lillen.

I forrige uke fikk de dårlige nyheter. Til nå har tilstanden vært uforandret, men ved sist undersøkelse hadde det skjedd endringer, noe som har ført til at de må sette medisineringen til maksimal dose.

– Og det er veldig skummelt, for da er det ikke så mange andre alternativer hvis dette ikke funker. Da vet vi jo ikke hvor fort det går. Vi vet ikke hvor lenge hun har igjen, sier hun.

Vil skape minner

Nå er alt fokus på å oppleve mest mulig sammen mens de kan, og The Voice er intet unntak. Fredag skal Lillen og resten av Team Lene i ilden på direktesendt TV sammen med Team Yosef. Om alt går etter planen skal mamma sitte blant publikum.

– Kjenner jeg henne rett så ønsker hun å være med på det, uansett hvor dårlig hun er. Om hun så ligger og sover i tre dager etterpå, så vil hun være med på det likevel, avslutter hun.

Se første livesending av The Voice fredag klokken 19.30 på TV 2. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.