«Snømannen» slaktes: – Var rart å våkne til anmeldelsene

Skuespiller Jakob Oftebro (31) er svært overrasket over anmeldernes knusende kritikker av Hollywood-satsingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag kveld, dagen før gallapremieren på storsatsningen «Snømannen», kom de første terningkastene fra norske anmeldere.

Filmatiseringen av Jo Nesbøs kritikerroste kriminalroman hadde store forventninger knyttet til seg, men ifølge anmelderne innfris de ikke overhodet.

– Det er ganske imponerende at en film som handler om en seriemorder som bytter om hodet på snømenn og lik faktisk klarer å bli kjedelig, men filmen evner ikke å skape spenning underveis, eller bygge opp til thrilleren den forsøker å være mot slutten, skriver NRK Filmpolitiets anmelder Marte Hedenstad.

To på terningen

Hedenstad konkluderer med at man heller bør lese boka og gir filmen en toer. Det samme gjør Adresseavisen og VGs Øystein David Johansen.

– Jeg våger påstanden at vi kunne laget en langt bedre film selv, konkluderer Johansen.

Foreløpig har ingen internasjonale anmeldere sagt sitt, mens flere norske mediehus er ventet å gi sin dom etter pressevisningen tirsdag formiddag. Filmen har kinopremiere for det norske folk fredag 13. oktober.

Uventet kritikk

Da Jakob Oftebro (31), som spiller politietterforskeren Magnus Skarre i filmen, gjestet God morgen Norge tirsdag morgen, la han ikke skjul på at kritikken var uventet.

– Det var ganske overraskende og absurd. Jeg har ikke sett filmen selv enda. Det var veldig rart å våkne til de anmeldelsene, forteller 31-åringen.

Oftebro har tidligere gjort mange roller i både norske og danske spillefilmer og produksjoner, og forteller at mange har lurt på når han skal debutere i en Hollywood-produksjon.

– Så får man plutselig en rolle i en storfilm også står det i anmeldelsen at vi kunne gjort det bedre selv i Norge, sier han og ler.

Filmen er en stjernespekket produksjon med Michael Fassbender i hovedrollen som etterforskeren Harry Hole. «Snømannen» er regissert av den svenske regissøren Thomas Alfredson («La den rette komme inn») og er produsert av Martin Scorsese.

Sto på ski for første gang

Til tross for at det er en utenlandsk produksjon er filmen utelukkende spilt inn i Norge, da henholdsvis i Bergen, Rjukan og Oslo. I et intervju med TV 2 sier Fassbender at han elsket å være i Norge, og fikk i tillegg prøvd noe han aldri har gjort før.

– Jeg fikk gått på ski for første gang i Norge, så det var veldig spesielt. Istedet for å reise som turist får man jobbe med de lokale folkene. De viser landet sitt på en særskilt måte. Det er en kul måte å lære landet å kjenne, fortalte Michael Fassbender om være på filmsettet i Norge.

I tillegg til Fassbender, spiller svenske Rebecca Ferguson, J.K. Simmons, Val Kilmer og Charlotte Gainsbourg sentrale roller i filmen.