Carragher og Neville:

– Slik reagerte spillerne på Benitez' «fakta-rabling»

De to erkerivalene møtes for å mimre om gamle oppgjør. Det fører også til historier om helt andre ting.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Manchester United på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium lørdag 13.30. Sendestart 12.45.

Her får du tilgang

Lørdag er det duket for Liverpool-Manchester United på Anfield, og forut for gigantmøtet skrives det spaltemeter på spaltemeter rundt dysten.

Britiske Sky Sports er blant dem som bringer tilbake til bordet den velkjente «dette er fakta»-pressekonferansen til Rafa Benitez i januar 2009, i en sak basert på den nye serien «Gary Neville's Soccerbox».

Les TV 2s «fakta-sak» fra 2009 her!

Se alt fra Gary Neville Soccerbox - med norske tekster - på TV 2 Sumo!

I denne serien møter den tidligere Manchester United-spillere gamle med- og motspillere, og mimrer rundt kamper de har spilt opp gjennom karrieren. Blant de mest sentrale episodene er dem som omhandler kamper mot Liverpool, og i en av episodene med Jamie Carragher som gjest så blir Benitez et naturlig samtaleemne.

– Ferguson/Benitez-feiden toppet seg da Benitez la fram sine «fakta». Jeg husker at jeg var hjemme og så pressekonferansen på Sky Sports, og tenkte bare «hva har han gjort nå?», mimrer Neville.

Se video i vinduet øverst!

– Hvordan reagerte deres spillere?
På tidspunktet Benitez langet ut mot Ferguson, var Liverpool sju poeng foran sine rivaler. Spanjolens kommentarer som gikk på blant annet at Manchester United-manageren var den eneste som kunne tillate seg å klage på dommerne, og at dette fra hans side ikke var «mind games», men oppramsing av fakta, sjokkerte den engelske fotballfamilien.

– Hvordan reagerte deres spillere? spør Carragher i programmet.

– Inntrykket var at det hadde rablet for Rafa, og fansen sang jo om det. Vi fikk inntrykk av at han ikke taklet presset. Jeg ser for meg at Sir Alex gned seg i hendene og tenkte at han hadde ham i lomma, forteller Neville.

Carragher påpeker at det ikke var Fergusons verk, men noe Benitez selv startet.

– Ferguson tok ikke initiativet. Rafa nevnte samme fredag at han skulle si noe på pressekonferansen. Altså var det planlagt. Det var ikke spontant, forteller Liverpool-legenden.

Les også: Fergies biografi: – Gerrard ikke en topp, topp spiller og Benitez er en toskete mann

Carragher: – Forstod aldri hvorfor han gjorde det
Da 2008/2009-sesongen var over endte det med Manchester United-triumf, fire poeng foran Benitez' Liverpool.

– Man påstår at vi ble preget av det, men jeg tror ikke det gjorde det. Vi tapte kun to kamper hele sesongen, så det ble ikke de store følgene og det laget kunne vunnet ligaen. Men jeg forstod aldri hvorfor han gjorde det. Jeg kan tenkte meg at det skyldtes at vi satset alt på ligaen, som vi aldri hadde vunnet men som dere hadde vunnet. At det var en slags utfordring fra ham til dere... prøver Carragher seg, før Neville avbryter.

– Hvorfor vil du gjøre det? Du utfordrer bare hvis du vet at du kan vinne. I praksis utfordret han Ferguson på hans hjemmebane. Ferguson var ekspert på å påvirke folk psykisk - på «mind games». Folk snakket i tjue år om hvordan han påvirket motstanderne, selv om det ikke eksisterte, sier Neville.

Les også: Benitez i 2009: – Vi er best i Europa
Les også: Benitez parodierer seg selv

SELVSAGT SNAKK OM DENNE: Carragher og Neville hadde en krangel i den aktuelle kampen episoden dreier seg om. Den blir selvsagt tatt opp.
SELVSAGT SNAKK OM DENNE: Carragher og Neville hadde en krangel i den aktuelle kampen episoden dreier seg om. Den blir selvsagt tatt opp. Foto: Jon Super/AP

Selve episoden dreier seg egentlig om oppgjøret mellom erkerivalene fra mars 2010, altså drøye året etter Benitez' pressekonferanse. Der tar de to nåværende fotballekspertene oss gjennom alle de avgjørende situasjonene i et oppgjør som endte 2-1 til hjemmelaget etter scoringer av Fernando Torres, Wayne Rooney og Ji-sung Park i den rekkefølgen.

I videoen øverst ser du dermed også Neville og Carragher fortelle om Fernando Torres, som en av dem kaller «teknisk svak», de gjenopptar krangelen rundt straffesparket som sørget for 1-1 og de viser Carragher-taklinger som han selv mener beviser at det spilles for snilt nå til dags.

Se alt fra Gary Neville Soccerbox - med norske tekster - på TV 2 Sumo!

Husker du disse øyeblikkene?

Vis mer