DØMMER: De tre siste kampene Martin Atkinson har dømt mellom rivalene har Manchester United vunnet samtlige.
DØMMER: De tre siste kampene Martin Atkinson har dømt mellom rivalene har Manchester United vunnet samtlige. Foto: Paul Ellis

Ble slaktet av Ferguson og Gerrard – nå skal han dømme Liverpool – Manchester United

Martin Atkinson har fått ansvaret for storkampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Atkinson har dømt tre kamper mellom Liverpool og Manchester United tidligere. De røde djevlene har gått seirende ut av samtlige, inkludert kampen der Steven Gerrard ble utvist like etter han ble byttet inn i 2015.

Se Liverpool – Manchester United på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag 13.30!

Atkinson var imidlertid en svært upopulær mann under Sir Alex Fergusons regime, skriver Manchester Evening News.

I 2011 var Ferguson rasende etter en kamp mot Chelsea, og mente det var tredje gang på rad at Atkinson hadde dømt dem bort mot London-laget.

Etter dommeren valgte å ikke vise ut David Luiz for en høy fot på Marouane Fellaini i 0-4-tapet på Stamford Bridge forrige sesong, gikk Ferguson igjen knallhardt ut mot Atkinson.

– Du håper at du skal få en sterk dommer i disse kampene. Det var en viktig kamp for begge klubber, og da håper du på en rettferdig dommer. Det fikk vi ikke. Jeg vet ikke hvorfor han fikk denne kampen. Jeg må innrømme at da jeg så at han skulle dømme denne kampen, fryktet jeg det verste, sa Ferguson etter tapet forrige sesong.

Atkinson var heller ikke Steven Gerrards beste venn. Ifølge The Guardian kommer det frem i Liverpool-legendens biografi at dommeren var en av dem han mislikte mest, og like før den siste kampen han skulle spille med Atkinson som dommer uttalte Gerrard: «Jeg takler ham ikke».

Dommeren har også fått krass kritikk av Jürgen Klopp. I ligacup-semifinalen i vinter mente Liverpool-manageren at de burde ha fått straffe etter en Shane Long-hands, skriver Liverpool Echo. Samtidig påpeker Merseyside-avisen at det er en grunn for at Atkinson dømmer så mange store kamper.

– Atkinson er en av de mest respekterte dommerne i landet, og han blir stadig vekk tildelt de største oppdragene. Den forrige kampen han dømte var Chelsea – Manchester City, understreker avisen.

Lørdag 13.30 tar Liverpool imot Manchester United på Anfield. Bataljen ser du på TV 2 Sport Premium og Sumo!