I VERDENSTOPPEN: Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen tok sølv i Rio-OL. Nå forteller de at de har vært kjærester i åtte år.
I VERDENSTOPPEN: Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen tok sølv i Rio-OL. Nå forteller de at de har vært kjærester i åtte år. Foto: Kin Cheung

Danske OL-stjerner bryter tausheten: Ja, vi er kjærester

To av Danmarks største badmintonprofiler avslører at det har vært kjærester i mange år.

Foran over én million seere tok de danske badminton-spillerne Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl sølv i Rio-OL i double.

I boken «Det unikke makkerskab» forteller den danske duoen om forholdet sitt.

For åtte år siden kjempet de to badmintonspillerne mot hverandre i mixed double. Rytter Juhl spilte i tillegg double med Lena Frier Kristiansen. På en reise til Indonesia og Singapore ble Kristiansen skadet. Da singlespilleren Nanna Brosolat Jensen også ble skadet var logistikken enkel. Christinna Pedersen flyttet inn på rommet til Rytter Juhl, noe hun ble svært glad for. De to danske badminton-spillerne hadde mye kontakt på fritiden den våren.

– Jeg merket at jeg fløy opp fra sofaen når telefonen pep. Jeg håpet jo det var Christinna som hadde skrevet til meg, forteller Rytter Juhl til Ekstra Bladet.

I løpet av oppholdet i Asia ble det klart for begge to at dette var mer enn en flørt.

Det ble starten på en romanse de to badminton-spillerne har holdt hemmelig i åtte år.

– Vi var begge fast bestemt på at vi skulle ha mann og noen barn, leve det alminnelige liv, forteller Pedersen.

Men partnerskapet viste seg å være en lykke på flere måter. I 2010 spilte de sin første turnering sammen.

– Det gikk over all forventning. Vi slo blant andre de som var rangert som nummer én i verden, og vi synes det var kjempegøy å være partnere, sier Pedersen.

– Samtidig var det tøft ikke å ha noen felles mål i karrieren. Vi jaktet på de samme titlene i mixed double. Da begynte vi å prate om at det kunne være en god idé å prøve double, sier Rytter Juhl.

Det fikk de lov til. Pedersen og Rytter Juhl fant tonen raskt også på parketten. I løpet av få år etablerte de seg i verdenstoppen i double. Det ble VM-medaljer i 2013, 2015 og 2017.