Tidligere Tromsø-spiller scoret da Serbia ble VM-klare

Mens Irland sikret andreplassen etter å ha slått Wales.

Sportsnyhetene: Se høydepunkter fra Serbia-Georgia og Wales-Irland over!

Serbia tok seg til VM-sluttspillet etter å ha slått Georgia med 1–0. Irland tok annenplassen i gruppe D og er klar for playoff etter 1–0 borte mot Wales.

Serberne var klare for VM ettersom irene ledet med 1–0 mot Wales, men den endelig avgjørelsen falt da tidligere Tromsø-spiller Aleksandar Prijovic gjorde 1–0 med litt over kvarteret igjen å spille i Beograd.

Med seier var serberne uansett gruppevinner.

Wales startet best
Waliserne kom best i gang mot Irland og gjestene kom nesten ikke nær ballen det første kvarteret. Noen store sjanser klarte derimot ikke waliserne å skape foran Darren Randolph.

Irene var mest opptatt med å være tette bakover og holde tempoet nede. De kom seg mer og mer inn i kampen etter hvert, men farlig ble det aldri.

Wales har måttet klare seg uten Gareth Bale de to siste VM-kvalifiseringskampene. Mye av det kreative er derfor lagt på Aaron Ramseys skuldre.

Lagets største og beste sjanse kom da Hal Robson-Kanu fikk stå umarkert å heade. Randolph slo derimot til med en redning fra øverste hylle og hindret hjemmelaget å ta ledelsen.

Etter 57 minutter var det gjestenes tribuneseksjon som kunne juble.

Klønete kaptein
Den walisiske målvakten Wayne Hennessey hadde full kontroll og overleverte ballen til kaptein Ashley Williams. Han skulle bare ta ballen framover på banen, men rotet den bort slik at Jeff Hendricks fikk fritt leide til å legge inn, og der dukket James McClean og banket ballen i mål fra straffemerket.

Waliserne presset på mot slutten, men Martin O'Neills gutter holdt unna.

Østerrike avsluttet en jevn kvalifiseringsgruppe med å slå Moldova med 1–0 borte. Louis Schaub ble matchvinner med sin scoring i annen omgang.

(©NTB)