Casper Ruud skal spille showkamper i Norge

Casper Ruud skal bryne seg på tidligere topp 100-spiller på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så sent som i juli var italienske Alessandro Giannessi ranket som nummer 84 i verden. I november kommer han til Norge for å spille showkamper - og vise Casper Ruud hvor skapet står.

Snarøya-gutten har selv uttalt at neste mål er å komme innenfor topp 100 på verdensrankingen, en plassering som automatisk gir plass i Grand Slam-turneringene.

Showkampene, med Ruud i spissen, skal spilles i forbindelse med Collector Bank Norwegian Open, en 15.000-dollarsturnering for kvinner i perioden 11.-18. november.

– Det blir gøy. Det er første gang jeg spiller en oppvisningsturnering på norsk jord. Det blir gøy å gjøre noe annet. Kanskje få litt publikum og vise meg frem for folk som lurer på hvordan jeg spiller for tiden, sier Ruud til TV 2.

Helnorsk showkamp
I tillegg til kampen mot italienske Giannessi, skal Casper Ruud spille mot et annet norsk tennistalent, Viktor Durasovic.

– Det er veldig lenge siden jeg spilte mot Viktor sist. Så gleder jeg meg selvfølgelig til å spille på norsk jord igjen - det har jeg ikke gjort i år ennå. Det kan bli en bra og morsom måte å avslutte sesongen med noen oppvisningskamper, sier Ruud.

I tillegg til nevnte Ruud, Durasovic og Giannessi skal det presenteres en fjerde spiller.

Jakter topp 100-plassering
Ruud har på halvannet år gått fra nummer 1134 på verdensrankingen til å etablere seg blant verdens 150 beste tennisspillere.

Hans neste delmål er å komme seg inn blant topp hundre i verden slik at han automatisk er kvalifisert for Grand Slam-turneringer som Australian Open, Wimbledon, French Open og US Open.

– Det siste året har vært bra selv om det ikke er blitt noen store turneringsseire. Jeg har spilt mange bra kamper selv om jeg har tapt like mye som jeg har vunnet. Det viktigste er at jeg har lært mye. Jeg har mange år igjen, og jeg skal ha en lang karriere. Det er ikke vits i å stresse nå i begynnelsen, selv om topp 100-grensen er målet, sier han.