– Det var enten eller, sier Jørund og satte i stand Volvoen som var i ferd med å bli tatt av rusten. Foto: Privat
– Det var enten eller, sier Jørund og satte i stand Volvoen som var i ferd med å bli tatt av rusten. Foto: Privat

Bilen holdt på ruste opp – da tok eieren grep

Volvo er ungdomsbil nummer én – men denne er ikke som alle andre...

I spalten "Bilen Min" har Broom.no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Nå skal vi få møte en bil som var et vanlig syn på norske veier i mange, mange år. Nå begynner det å tynnes litt ut – og eksemplarer som ser ut som denne, er det langt mellom!

Volvo er kanskje ungdomsbilen framfor noen. De er kurante, lette å fa tak i, slitesterke, lette å skru på og har billige deler. Det er nok i alle fall en del av forklaringen til populariteten.

Bilene har vært ungdomsbiler helt siden Volvo PV-ens tid og altså over flere generasjoner.

22 år game Jørund fra Rendalen i Østerdalen valgte seg også en Volvo, Nemlig den som mange mener er den siste ekte Volvoen. Altså en med bakhjulsdrift. Nemlig en 940 Turbo stasjonsvogn.

En bil som var tilsidesatt og i ferd med å ruste opp. Det ble tatt noen grep og nå vekker den mildt sagt spesielle stasjonsvogna berettiget oppsikt.

Her er Jørund og hans historie:

Denne Volvoen har gått 900 mil – på 36 år!

Bilen:

Volvo stasjonsvogn med militær grønn lakk.
Volvo stasjonsvogn med militær grønn lakk.

Merke, modell: Volvo 945 TIC 1995 mod

Hvor lenge har du eid den? Litt over 2 år nå.

Hva har du gjort med den? Jeg og ene kameraten min Erling Jevnaker begynte å fundere på ideen til å gjøre noe med denne Volvoen. Den stå bare hjemme hos meg etter jeg hadde brukt den som bruksbil i 1 år. Det var enten dette eller å la den ruste ihjel. Jeg hadde alltid lyst på den berømte 740 USA fronten. Men jeg hadde kun en 945. Så da satte vi igang å bygge om til 740 front med USA lyktene som jeg importerte ifra USA. Igjen så hadde jeg alltid lyst på en militærgrønn bil. Da sa Erling at ja da lakkerer vi den militærgrønn. Det som er gjort er hel lakkert bilen, byttet front til 740 med usa lykter, ekte v70 vinge, 960 håndtak, 740 addon, bredda sentersnudde stålfelger. Sota ruter.

Før var det enkelt – nå kan det være komplisert og dyrt

Liker best med bilen: At bilen er unik. Det er ingen som har et lignende konsept eller bygg som denne. Det er kult.

Planen er å få byttet ut disse breddede felgene med noe større. Foto: Privat.
Planen er å få byttet ut disse breddede felgene med noe større. Foto: Privat.

Liker minst med bilen: Den har altfor små felger.

Beste opplevelse med bilen: Beste opplevelsen var nå i august. Fikk gjort en videoshoot av den og resultatet ble kjempebra!

Framtidsplaner for bilen: Mer detaljer til dette konseptet. Få på noen større felger. Kanskje få satt i en sekssylindret 2,4-liters D24 dieselmotor og få det godkjent. Det bør kunne gå ...

Drømmebil: Jeg synes dette er drømme bilen! Jeg har hjerte for Audi også, så en Audi A4 RS4 hadde jeg ikke sagt nei takk til.

Golf med "rumpe" - dette er en litt glemt ungdomsbil

Eieren:

– Jeg liker å pønske ut konsepter ingen andre har maken til, forteller Jørund, som skal videreutvikle denne bilen, sammen med kompisen, Erling. Foto: Privat.
– Jeg liker å pønske ut konsepter ingen andre har maken til, forteller Jørund, som skal videreutvikle denne bilen, sammen med kompisen, Erling. Foto: Privat.

Navn: Jørund Husfloen Tronstad

Alder: 22 år gammel

Bosted: Rendalen i Østerdalen.

Volvoen til Per har stoppet mange fartssyndere

Litt om meg selv: Elsker biler, begynner å få for mange her på gårdsplassen allerede. Har egentlig aldri vært bil interessert fra barndommen av, men plutselig ble jeg bil frelst - av alle ting - ved å ta meg en tur til Midtøsten.

Nå brenner jeg for å komme med konsepter ingen andre har og bare vise hva man kan få til. Bryte grenser, som man sier. Jeg og kameraten min Erling Jevnaker skal fortsette og utvikle denne bilen.

Den har vært kun på tre treff dette året, og vi har fått god respons. Så neste år skal det bli flere treff og utstillinger!

Vis fram bilen din:

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten eller stor, se info her.

Hva synes du om bilen? Noe du vil spørre Jørund om? Bruk kommentarfeltet under!

Les også: Volvo 164: Er Rogers svenske luksus-glis landets flotteste?

Se video: Derfor sendte Volvo en kamuflert bil inn i København sentrum