Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder svenske TV4.

Testingen skjer automatisk, i forbindelse med at svenske og danske DNA-databaser kobles sammen 1. november, skriver Aftonbladet.

– I november skal vi gå gjennom alle drap som vi ikke har fått treff på, mot dansk register, også Peter Madsen, det skjer automatisk, sier Mattias Sigfridsson, kriminalinspektør i Skåne til TV4.

– Saker med lignende profil

Den danske oppfinneren, som er siktet for drapet på den svenske journalisten Kim Wall, skal tidligere ha vært i Skåne flere ganger. Dette har fanget interessen til svensk politi.

– Vi har noen saker med tilsynelatende lignende profil, sier Bo Lundqvust, sjef for politiets cold case-gruppe i Skåne.

Svensk politi har bidratt i etterforskningen av Kim Walls død. Blant annet var spesialtrente svenske likunder viktige i arbeidet for å finne Walls hode og bein like før helgen.

Hevder Wall døde ved et uhell

Det var i august at den svenske journalisten Kim Wall forsvant under en reportasjetur sammen med Madsen om bord i hans hjemmelagde ubåt, UC3 Nautilus.

En likdel av henne ble senere funnet i sjøen, og fredag fant man flere likdeler. Madsen er siktet for drap på den svenske journalisten, men nekter straffskyld. Han er også siktet for likskjending.

Selv har Madsen forklart at Wall døde i ubåten ved et uhell, da en 70 kilo tung luke falt over henne. Ulykken skal ifølge Madsen ha skjedd da de to skulle opp i ubåtens tårn. Han innrømmer å ha kastet liket av Wall over bord, men nekter for å ha partert liket.

Saken oppdateres.