GIRO-VINNER: Michele Scarponi (til venstre) sto som andremann på podiet etter Giro d'Italia i 2011, men ble tilkjent seieren etter Alberto Contadors (i midten) dopingsdom. Scarponi ble påkjørt og drept i april, og nå viser deg seg at sjåføren som kjørte på og drepte sykkelstjernen kan ha blitt distrahert av en mobilvideo.
GIRO-VINNER: Michele Scarponi (til venstre) sto som andremann på podiet etter Giro d'Italia i 2011, men ble tilkjent seieren etter Alberto Contadors (i midten) dopingsdom. Scarponi ble påkjørt og drept i april, og nå viser deg seg at sjåføren som kjørte på og drepte sykkelstjernen kan ha blitt distrahert av en mobilvideo. Foto: Luk Benies

– Sykkelstjernen ble påkjørt og drept da sjåføren så mobilvideo

En video på en smarttelefon kan ha kostet Michele Scarponi livet.

Det var 22. april i år sykkelverden ble etterlatt i sjokk da sykkelstjernen Michele Scarponi ble påkjørt og drept under en treningstur i hjemlandet Italia.

Giro d’Italia-vinneren fra 2011 ble bare 37 år gammel.

Rettssaken mot den 57 år gamle snekkeren som kjørte på og drepte Scarponi nærmer seg nå, og ifølge Tutto Bici, gjengitt av Cycling Weekly, skal sjåføren ha vært distrahert av en video han så på sin smarttelefon.

Da Scarponi ble påkjørt fortalte sjåføren angivelig politiet at han ble blendet av morgensolen og at han aldri så Scarponi.

ULYKKESBILEN: Det var her, i Filottrano nær Ancona, at Michele Scarponi endte sin siste reise.
ULYKKESBILEN: Det var her, i Filottrano nær Ancona, at Michele Scarponi endte sin siste reise. Foto: Cristian Ballarini

Men sjåføren skal senere ha innrømmet til etterforskerne at han så en video på smarttelefonen sin da det smalt.

Astana-rytteren, som ladet opp til et Giro d’Italia der han skulle være lagets kaptein, døde momentant i ulykken, som fant sted bare noen få kilometer unna hans hjem i Filottrano. Sjåføren som kjørte på ham kommer fra den samme lille byen.

Scarponi etterlot seg kona Anna og de fire år gamle tvillingsønnene Giacomo og Tommaso.

En rekke sykkelstjerner har hedret italieneren som gikk bort altfor tidlig. Blant annet dediserte Peter Sagan den historiske VM-seieren sin i Bergen til Scarponi.

– Jeg vil dedisere denne tredje VM-tittelen til Michele Scarponi. Han ville hatt bursdag i morgen. Det var en trist historie. Jeg ønsker familien lykke til, sa Sagan