NYTT NAVN: Vålerengas nye stadion har fått nytt navn.
NYTT NAVN: Vålerengas nye stadion har fått nytt navn. Foto: Åserud, Lise

Vålerengas stadion har fått nytt navn

Vålerenga kultur- og idrettspark blir til Intility Arena.

Vålerenga Fotball AS har inngått en avtale med teknologiselskapet Intility som innebærer at klubbens nye stadion skal bære navnet Intility Arena de ti neste årene, skriver Vålerenga på sine nettsider.

Den nye arenaen har en kapasitet på 17 233 tilskuere, og er Norges tredje største idrettsarena. Daglig leder i Vålerenga Fotball Elite, Erik Espeseth, er godt fornøyd med avtalen med teknologiselskapet.

– I dag har vi fått på plass en avtale mange har ventet på, og for første gang i Vålerengas historie får vi et sponset navn på stadion. Vi har vært i kontakt med selskaper over hele verden, og da er det artig at vi ender opp med et selskap som holder til i nabolaget, sier Espeseth til TV 2.

Han vil ikke ut med tallene bak avtalen.

– Jeg kan ikke si noen konkret sum, men det er en betydelig avtale for oss. I tillegg til penger, bidrar også Intility til å forbedre mulighetene våre på teknologisiden, forklarer den daglige lederen.

Espeseth opplyser at de har hatt en dialog med supporterne før de knyttet seg til et selskap. Supporterne ønsket seg et selskap med en nøytral logo, og Erling Rostvåg, talsperson for Klanen, ser positivt på navnendringen.

– Først og fremst er det bra at de har klart å selge stadionnavnet. Vi supportere har begynt å hviske om ledelsen har slitt med å selge det, og det er betryggende å se at de har klart å lande en omfattende avtale, sier Rostvåg.

Han understreker at det hadde vært mest ønskelig med et vanlig stadionnavn, men påpeker at det er vanskelig.

– Alt annet enn Vålerenga Stadion er uønsket, men når det først ikke er bydelen som kjøper navnet ser vi positivt på Intility. De er tross alt et selskap med en hvit og blå logo fra Oslo øst, og ikke et selskap fra Kina eller en nettadresse med gul logo, argumenterer Rostvåg.

Andreas Hisdal, daglig leder i Intility, ønsker heller ikke å gå inn på de økonomiske rammene i avtalen.

– Det blir en vesentlig del av markedsbudsjettet vårt, men en veldig håndterbar greie for oss. Vi har i mange år samarbeidet med Norway Cup, og opplever at dette er en videreføring av det samarbeidet. Vi har tro på at dette er en riktig forretningsmessig beslutning for både oss og Vålerenga, sier Hisdal.