STERKT ØNSKET I SEVILLA: Sevillas president forteller om Sander Berge-interessen.
STERKT ØNSKET I SEVILLA: Sevillas president forteller om Sander Berge-interessen. Foto: Junge, Heiko

– Vår intensjon er å hente Sander Berge

Sevillas president snakker om interessen for det norske stjerneskuddet.

Sander Berge var en av Norges beste spillere i den avsluttende VM-kvalikkampen mot Nord-Irland. 19-åringen fikk ros av TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen etter matchen.

– Han har nesten alltid god tid med ballen, og sånn ser det ofte ut for gode fotballspillere. Berge styrer midtbanen med den største selvfølgelighet, og blir bare mer og mer komfortabel i denne rollen på landslaget, uttalte Mathisen.

Genk-spilleren har vært koblet til større klubber, og spesielt den spanske storklubben Sevilla har signalisert interesse. I sommer la klubben inn et bud på i overkant av 100 millioner kroner for midtbanespilleren.

Genk takket høflig nei, men Sevilla har ingen planer om å gi opp jakten på Berges signatur. Det bekrefter Sevilla-president José Castro i et eksklusivt intervju med avisen Estadio Deportivo.

– Det er ikke bare Berge, men også flere andre spillere som er interessante. Det er flere spillere vi har fulgt over flere år og som vi ønsker. Vi vet ikke om de vil komme hit, men noen av dem, som Berge, har vi intensjoner om å hente. Vi vet ikke om det vil skje, men det stopper ikke oss, sier Castro.

Berge kan erstatte Steven N’Zonzi, som ønsker seg vekk fra Sevilla. I sommer gikk rykter om at både Arsenal og Juventus ønsket seg franskmannen.

– Vi vet ikke hva som skjer med N'Zonzi neste sommer, innrømmer Castro.

– Klubben har tatt en rekke avgjørelser som har styrket økonomien vår de siste årene. Vi har bestemt oss for ikke å selge spillere for en pris under utkjøpsklausulen, fortsetter han.

– Sevilla er en klubb uten gjeld. Det har sine fordeler. Økonomien vår gjør at vi for eksempel har mulighet til å bruke 21 millioner Euro (197 millioner kroner) på én spiller, sier han.