RØK UT: Skottland mistet playoff-plassen på målforskjell.
RØK UT: Skottland mistet playoff-plassen på målforskjell. Foto: Jure Makovec

Strachan skylder VM-exit på gensvikt – kommer med bisart forslag

Gordon Strachan ønsker seg større spillere.

– Genetisk sett ligger vi bak de andre. Forrige kvalifisering var vi det nest laveste laget, bare høyere enn Spania, siteres Skottlands landslagssjef Gordon Strachan av Telegraph.

Søndag mistet Skottland playoff-plassen på målforskjell da de spilte 2-2 mot Slovenia. Det var nettopp to dødballmål fra Roman Bezjak som sendte dem ut av kvalifiseringen.

– Vi må jobbe med det genetiske. Kanskje bør vi få store kvinner og menn i lag og se hva vi kan få til, foreslår Strachan.

– Det er et problem for oss. Vi må jobbe hardere og hoppe høyere enn alle andre. Teknisk har Slovenia, utenom én spiller, ingen som er bedre enn våre. Vi har et problem når det kommer til fysikken, mener han.

– Vi visste at dødballer kom til å bli et problem mot et så fysisk lag. Vi kan ikke gjøre noe med genene våre, og vi kan ikke bare sende ut de største folkene i Skottland.

England vant gruppen

Slovakia kapret 2. plassen i Skottlands gruppe etter 3-0-seier mot Malta. England vant 1-0 borte mot Litauen i siste kamp, men hadde allerede sikret seg gruppeseieren etter å ha gått ubeseiret gjennom kvalifiseringen.

Alt er imidlertid ikke bare fryd og gammen i England-leiren. Chris Waddle, som selv har 62 landskamper, mener Gareth Southgates menn spiller uten frihet og at midtbanen er under pari.

– Vi har sparket alt som heter kreativitet ut av de unge spillerne. De slår bare pasninger rundt på ti meter, før ballen til slutt går bakover. La dem drible! Du trenger forskjellige spillertyper for å få et suksessfullt lag, men England har bare like spillere, skriver Waddle i etterkant av Litauen-kampen i Daily Mail.

Heller ikke Martin Keown er imponert over Southgates midtbane.

– Om England heller skal slå masse pasninger fremfor å spille direkte, må midtbanespillerne – Jordan Henderson og Eric Dier – lære seg å spille raskere. Vi kommer ikke til å plutselig få en verdensklassespiller sentralt på åtte måneder, så Southgate er nødt til å jobbe med de han allerede har, mener Keown.