OPPTUR PÅ TAMPEN AV KVALIKEN: Norge vant de to siste kampene i en ellers bedrøvelig VM-kvalik.
OPPTUR PÅ TAMPEN AV KVALIKEN: Norge vant de to siste kampene i en ellers bedrøvelig VM-kvalik.

Landslagsprofilene om fremtiden:

Dette må forbedres for å komme til EM

– Det begynner å bære frukter, sier Alexander Søderlund om Lagerbäck-stilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med 1-0-seier på Ullevaal mot sterke Nord-Irland fikk Norge en god avslutning på en svak kvalik.

Med 13 poeng og fjerdeplass i gruppen var Norge aldri i nærheten av å kvalifisere seg til VM i Russland.

Nå starter arbeidet mot neste mesterskapsmulighet, EM i 2020.

– Vi har jobbet hardt nå. Vi har kommet inn i det som Lars vil. Det begynner å bære frukter. Det gir selvtillit, sier Alexander Søderlund til TV 2.

– Vi har masse unge spillere her. Jeg er en av de eldste, og det kommer masse unge opp.

– Hva må Norge bli bedre på?

– Vi må score flere mål. Vi har ikke vært giftige nok fremover. Så har vi ikke vært så sterke bakover heller. Vi har mye å jobbe med begge veier. Men det har kommet seg gradvis. Det ser lyst ut, sier Søderlund.

Norge holdt nullen mot Nord-Irland, men Mohamed Elyounoussi mener at laget fortsatt må jobbe med det defensive.

– Vi får mer erfaring til neste kvalik. Vi må jobbe med den defensive strukturen først. I dag satt det bra til tider. Det å la motstanderen få lite tid og rom. Vi må fortsette å jobbe med det. Så må vi sette de sjansene vi får. Det må vi terpe på foran den neste kvaliken, mener 23-åringen.

Noe av grunnen til at den defensive biten fungerte bra mot nordirene var det velfungerende stopperparet Nordtveit/Reginiussen. Sistnevnte har tidligere sådd tvil rundt sin landslagsfremtid, men nå er nordlendingen lysten på mer.

– Ja, det er veldig artig å være med nå. Det er noe på gang og mye positivitet. Det frister absolutt. Det er mange forhold som spiller inn, men lysten er der, sier Reginiussen.

Landslagssjefen var også meget fornøyd med det stopperparet viste.

– Tar du bort Tyskland-kampen, så føler jeg vi har klart oss ganske bra defensivt. Vi har prøvd litt forskjellig. Tore og Håvard gjorde det veldig bra så lenge de spilte mot Tsjekkia også. I dag klarte de seg veldig bra igjen. De ser ikke helt umulige ut som et stopperpar, sa Lars Lägerback på pressekonferansen etter kampslutt.

– Hva blir det viktigste frem mot neste kvalik?

– Forsvarstrukturen sitter bra nå. Vi må fortsatt bli mer aggressive og forflytte oss kjappere. Så må vi forsøke å utvikle angrepsspillet. Vi fikk god trening der mot San Marino. Det finnes tendenser, men vi skal forsøke å ta ytterligere steg der og, sa landslagssjefen.

Alexander Sørloth mener at Norge allerede har tatt store steg, og at spillergruppen er blitt mer komfortabel med Lagerbäcks filosofi.

– Lars har kommet med en klar og tydelig plan på hva vi skal gjøre. Spillergruppen blir mer og mer klar etter hver samling. Vi tok seks poeng her, så det må vi være fornøyd med, sier Sørloth til TV 2.