Vålerenga senket av Dahlstrøm igjen

Storhamar avgjorde kampen i første periode og tok innpå Frisk Asker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storhamar - Vålerenga 5-1

Robin Dahlstrøm debuterte for Storhamar mot Vålerenga med et brak for én måneden. Søndag var 29-åringen nok en gang et mareritt for moderklubben.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Dahlstrøm leverte to mål for Storhamar i 4-1-seieren hjemme i CC Amfi. Han fikset først 1-0-ledelsen, før satte inn 4-1.

Det ble en forrykende førsteperiode, men resten av kampen ble en transportetappe for Storhamar, som trygget inn seieren. Like før slutt fastsatte Kjetil Martinsen resultatet til 5-1 etter nydelig Storhamar-spill.

– Det er ydmykende, sa TV 2s kommentator Dima Smirnov om kampens siste mål.

Seieren gjør at Storhamar på andreplass tar innpå ett poeng på serieleder Frisk Asker, som måtte ta til takke med to poeng mot Stavanger Oilers lørdag. Avstanden opp til tabelltoppen er nå tre poeng for Storhamar. Vålerenga ligger fortsatt nest sist.

Tidlig Storhamar-ledelse
Det ble en målrik førsteperiode, og allerede før det var spilt to minutter sendte Robin Dahlstrøm forhåndsfavoritt Storhamar opp i 1-0 i CC Amfi.

– Den er klinisk, og Dahlstrøm fortsetter å produsere og produsere. Det ser ut som han trives mot Vålerenga i den gule og blå drakten. Fantastisk scoring, sa TV 2s kommentator Dima Smirnov.

– Her ser vi Joakim Jensen er aggressiv, Christian Larriveé vinner to pucker og Jensen følger opp, og Dahlstrøm kommer på bakre og ordner 1-0, fortsatte han.

Ti minutter senere var det Jensens tur til å være sist på pucken til 2-0.

– Storhamar har fått to muligheter og utnyttet det til det fulle. Her er det Joakim Jensen som får æren av å sette inn pucken i et angrep som ble startet av Larriveé og Dahlstrøm, kommenterte Dima Smirnov.

– Akkurat som på 2-0
Bare to minutter senere økte Storhamar ledelsen til 3-0 ved Victor Svensson.

– Han har ventet på den i fem kamper, og hvilket tidspunkt kommer den kommer for svensken som har slitt litt med skader og diverse i starten av sesongen, sa TV 2-kommentator Eirik Haugen Johansen.

– Hva er det som skjer med Brede Csiszar der? Det er akkurat som på 2-0, og det var sikkert det Vålerenga-trener Roy Johansen snakket om i time-outen istad: få pucken ut på første forsøk, kommenterte Smirnov.

Vålerenga-håpet knust
Filip Gunnarsson kriget inn 1-3-reduseringen for Vålerenga med et drøyt minutt igjen av første periode, men gleden ble kortvarig for hovedstadslaget, for sekunder senere var Storhamar tilbake i tremålsledelse.

– Storhamar kommer raskt over sjokket og svarer øyeblikkelig før pause, og får tremålsledelsen på ny ved Robin Dahlstrøm, sa Johansen.

– Her ser vi Jensen bruker Jimmy Andersson på backposisjon, og han legger bare på mål, gjør det enkelt og Dahlstrøm styrer med skøyten. Svakt, svakt forsvarsspill av Vålerenga, fulgte Smirnov opp.

Storhamar tok foten litt av gasspedalen i midtperioden, men hadde flere brukbare muligheter, men Vålerenga-keeper Steffen Søberg holdt unna med flere gode redninger. Kampen fortsatte i samme spor og Storhamar kontrollerte. Like før slutt fastsatte Kjetil Martinsen resultatet til 5-1.

– Det målet der er bare ydmykende. Det er så lekkert klikk-klakk, sa Smirnov.

Øvrige resultater i Get-ligaen:

Lørenskog - Kongsvinger 5-2

Manglerud Star - Lillehammer 3-5