KJØRTE SEG OPP: Mads Østberg fikk en opptur på siste dag av Rally Catalonia. Foto: Andreas Solaro
KJØRTE SEG OPP: Mads Østberg fikk en opptur på siste dag av Rally Catalonia. Foto: Andreas Solaro

Østberg kjørte seg opp til femteplass

Mads Østberg tok seg opp til femteplassen på siste dag av Rally Catalonia i Spania. VM-rundeseieren gikk til britiske Kris Meeke.

Østberg lå på sjuendeplass etter lørdagens fartsprøver. Selv om avstanden til Meeke økte gjennom søndagen, klatret han opp to plasser på den endelige resultatlista. Han endte til slutt to minutter og 26 sekunder bak vinnertiden.

Meeke sikret sin femte rundeseier i rally-VM ved å slå regjerende verdensmester Sébastien Loeb med 28 sekunder. To av britens triumfer har kommet i årets sesong.

Ott Tänak fra Estland ble nummer tre etter i alt 19 fartsprøver.

Andreas Mikkelsen ledet Catalonia-rallyet etter fredagens kjøring, men mulighetene for seier forsvant på asfaltetappene lørdag. Med sin nye Hyundai traff nordmannen en stor stein på den tolvte fartsprøven.

Bilen fikk så store skader at Mikkelsen fikk spolert alle sjanser om en topplassering. Han stilte likevel til start søndag og endte totalt på en 18. plass sammenlagt.

– Det har vært en helg med mange positive erfaringer. Grusetappene er jeg veldig fornøyd med. Å lede etter første dag med ny bil og nytt team, er helt fantastisk. Det overgår nesten hva jeg hadde drømt om. Men asfalten ble vanskeligere enn det jeg hadde forutsett, sa Mikkelsen.

I VM-sammendraget leder Ogier med 198 poeng. Han har 37 poeng ned til toer Tänak, mens det er ytterligere ett poeng til Thierry Neuville fra Belgia. Det gjenstår to VM-runder i henholdsvis Storbritannia og Australia.

(©NTB)