Jan Bakelants fikk bruddskader da han krajset utfor en skrent under Il Lombardia.
Jan Bakelants fikk bruddskader da han krajset utfor en skrent under Il Lombardia. Foto: Jeff Pachoud

Brudd i rygg, skulder, kragebein og ribbein for syklister etter fall i skrekk-utforkjøringen

Jan Bakelants og Simone Petilli er på sykehus med bruddskader etter at de kjørte ut i det som er kalt «en av de farligste utforkjøringene i et worldtour-ritt».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag kunne sjokkerte TV-seere se Laurens De Plus krasje i autovernet og forsvinne ut i det store intet under Il Lombardia.

Heldigivis gikk det bra med belgieren, men to andre ryttere var ikke like heldige ned Sormano-utforkjøringen.

Laurens De Plus' fall ble dempet av grener, mens Jan Bakelants og Simone Petilli falt hele veien ned den rundt ti meter lange skrenten.

De to kjørte ut på nøyaktig samme sted i utforkjøringen, som Dan Martin har kalt «en av de farligste utforkjøringene i et worldtour-ritt».

Ag2r, laget til Bakelants, opplyser at 31-åringen har brudd i sju ribbein og to ryggvirvler. Tilstanden er stabil, han skal ikke ha problemer med å puste eller bevege seg. Han er på sykehuset i Como.

Simone Petilli (24), som sykler for UAE Team Emirates, pådro seg hjernerystelse, brudd i en ryggvirvel, brudd i høyre skulderblad og kragebein i tillegg til sår nær det høyre øyet. Han ligger på sykehuset Circolo i Varese, opplyser laget.

Et bilde tatt av en tilskuer på stedet viser sykkelen til Bakelants hengende i et tre fire meter over bakken etter ulykken, mens samme mann fotograferte Laurens De Plus innimellom noen trær mens han gir tommel opp-tegnet.