OVERLEGEN: Lewis Hamilton var overlegen i Japans Grand Prix.
OVERLEGEN: Lewis Hamilton var overlegen i Japans Grand Prix. Foto: Behrouz Mehri

Hamilton nærmer seg nok en VM-tittel – Vettel brøt tidlig

Mercedes-stjernen Lewis Hamilton dominerte fra start til mål da han vant Japans Grand Prix i Formel 1. Briten er svært nær sin fjerde VM-tittel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seieren var Hamiltons åttende denne sesongen. Hans nærmeste rival i sammendraget, Sebastian Vettel, hadde igjen mekaniske problemer og måtte bryte etter bare fire runder på grunn av motortrøbbel.

Dermed leder Hamilton med hele 59 poeng. Med fire løp igjen er det kun 100 poeng å kjøre om de resterende ukene av årets Formel 1-sesong.

I boks om to uker?

Selv er Mercedes-føreren svært overrasket over hvor stor luke han har fått.

– Jeg kunne bare drømt om å ha en så stor ledelse i sammendraget. Jeg skylder laget alt, de har gjort en fenomenal job. De er så utrolig nøye, sa 32-åringen etter nok en triumf.

Hamilton kan bli verdensmester for fjerde gang allerede etter neste løp om to uker. Det skjer hvis han suser inn til seier og 25 poeng i USAs Grand Prix, mens Vettel ender utenfor topp fem.

Briten vant også VM i 2008, 2014 og 2015.

Vettel opplevde også motortrøbbel under VM-runden i Malaysia sist helg. Da klarte tyskeren å berge en fjerdeplass. Søndag ble det fiasko.

– Det er veldig synd at vi har disse problemene i to løp på rad. Nå er det viktig å få hvile. Jeg skal gi alt i de fire neste løpene, så får vi se hva som skjer, sa en skuffet Vettel.

Ydmyk

Hamilton tok søndagens seier i Japan etter å ha slått den nederlandske Red Bull-stjernen Max Verstappen med 1,211 sekunder. Sistnevnte vant i Malaysia nylig.

– Max gjorde et fantastisk løp. Det var overhodet ingen enkel seier, sa Hamilton.

Med tredjeplassen til Daniel Ricciardo hadde Red Bull to førere på pallen i japanske Suzuka, men det var alle i Mercedes-laget som kunne smile bredest.

(©NTB)