TAP: Tross mål og tre assist måtte Zuccarello og Rangers se seg slått av Toronto Maple Leafs natt til søndag. Her er Zucca avbildet fra en tidligere kamp.
TAP: Tross mål og tre assist måtte Zuccarello og Rangers se seg slått av Toronto Maple Leafs natt til søndag. Her er Zucca avbildet fra en tidligere kamp. Foto: Frank Franklin Ii

Skuffet Zucca etter poengrekord i Rangers-tap

Mats Zuccarello scoret ett mål og hadde tre assist i målfesten der New York Rangers til slutt tapte 5–8 mot Toronto Maple Leafs natt til søndag.

Tre assist og ett mål er den største poengfangsten i én kamp for Zucca så langt i NHL-karrieren, men det klarte ikke 30-åringen å glede seg over.

– Det har ikke så mye å si når vi ikke klarer å forsvare oss. Det er hårreisende hvordan vi spiller i egen sone, så det må bli mye bedre. Vi må gå i oss selv, alle mann, sier Zuccarello til Nettavisen.

– Nok en gang viser Mats hvor viktig han er for Rangers. Han står bak alt av offensivt spill. Det skjer vel egentlig ingenting hvis ikke Zucca er på isen. Han er lagets klart beste spiller. Det er verdt å sitte opp til 4.15 for å se hvor god han er, sier TV 2s hockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

Espen Knutsen var første nordmann til å gjøre minst fire poeng i én kamp i NHL. Han klarte det tre ganger.

Opphenting

Rangers lå under hele 2–5 etter første periode. Den neste perioden vant bortelaget 3–0 og utlignet dermed til 5–5.

5-5-målet satte Zuccarello inn selv med en styring på et skudd fra Marc Staal. Det så ut til å bli en imponerende opphenting i en intens kamp. Men i siste periode maktet ikke newyorkerne å få pucken i mål. Maple Leafs scoret tre ganger og sikret seg 8-5-seieren.

Ifølge Nettavisen har Zuccarello aldri hatt en så god sesonginnledning som i år: fem målpoeng på to kamper. Fjoråret ga totalt 59 poeng på 80 kamper.

Visekaptein

Zucca er en av tre Rangers-spillere som skal være visekaptein for backen Ryan McDonagh denne kampen. Han skal bytte på med lagkameratene Marc Staal og Rick Nash med å ha «A» på drakten. Kun to spillere av gangen kan ha det under kampene. Det er første gang at den norsk spiller får dette vervet i verdens tøffeste ishockeyliga.

– Zuccarello har fått en pangstart på sesongen, og det er utrolig moro å se han spille. Han kommer nok ikke til å produsere like mye i hver kamp, men han kan både bli lagets beste poengplukker igjen, og også slå sin egen personlige rekord. A-en på brystet er nok et bevis på hvor sentral han er, og han skaper noe nesten hvert eneste bytt nå, sier TV 2s hockeykommentator Kapser Wikestad.

Wikestad lot seg imponere av nordmannen i natt.

– Når man gjør fire målpoeng, er det veldig skuffende å ikke vinne. Men Zucca viser igjen at han er i kanonform, og han er den viktigste bidragsyteren til at Rangers kanskje er NHLs beste lag i overtall i starten av sesongen.

Zuccarello har vært i New York Rangers siden 2010/11-sesongen. Han har fått med seg 384 kamper for klubben. Zuccarello har scoret 87 mål. Han har også bidratt med 179 målgivende pasninger.

Rangers står uten poeng etter to kamper av årets sesong.

NTB