STARTER: Håvard Nordtveit, Stefan Johansen og Markus Henriksen.
STARTER: Håvard Nordtveit, Stefan Johansen og Markus Henriksen. Foto: Poppe, Cornelius

Dette er Lagerbäcks utvalgte mot Nord-Irland

Landslagssjefen gjør fire forandringer på laget mot Nord-Irland.

Det norske landslaget avslutter VM-kvalifiseringen hjemme mot Nord-Irland søndag, og TV 2 vet hvilke elleve spillere Lars Lagerbäck kommer til å mønstre.

En drøy time får avspark på Ullevaal bekreftet Norges Fotballforbund laget.

Landslagssjefen gjør fire endringer på laget som knuste San Marino 8-0 torsdag. Ørjan Håskjold Nyland får en sjelden sjanse i mål, mens Tore Reginiussen kommer inn for Gustav Valsvik.

På midten er Martin Linnes ute av laget, mens kaptein Stefan Johansen er inne. Alexander Søderlund kommer også inn på og danner spisspar med Alexander Sørloth i skadefraværet til Joshua King.

Dette er Norges lag:
Keeper:
Ørjan Håskjold Nyland.

Forsvar: Jonas Svensson, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen og Birger Meling.

Midtbane: Mohamed Elyounoussi, Sander Berge, Markus Henriksen og Stefan Johansen.

Angrep: Alexander Søderlund og Alexander Sørloth.

Stefan Johansen har stått over de siste to landskampene med en lyskeskade, og avslørte overfor TV 2 at han nesten ikke har trent den siste tiden for å kunne spille kamper. Lagerbäck har imidlertid vært klar på at Fulham-spilleren er klar til å spille mot Nord-Irland.

– I og med at Henriksen og Berge fungerte så godt sentralt på midtbanen mot San Marino, vil Lagerbäck se den duoen også mot en bedre motstander. Johansen får da en fri rolle fra sin kantposisjon, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Tore Reginiussen har også vært skadeplaget, og det var ventet at han bare skulle spille én av de to landskampene denne uken.

– Det er som forventet at han kommer inn for Valsvik. Han har vært god for Rosenborg i de siste kampene og jeg synes absolutt at Reginiussen og Nordtveit er det beste stopperparet Norge kan stille med for øyeblikket, sier Mathisen.

Rune Almenning Jarstein har i VM-kvalifiseringen vært det ubestridte førstevalget mellom stengene, men nå får Ørjan Håskjold Nyland en sjelden mulighet mot Nord-Irland.

– Jarstein trente ikke lørdag og har vært litt sliten, så da er det Nyland som får sjansen. Ingen overraskelse at det er han som kommer inn, selv om enkelte nok ville sett at Sten Grytebust fikk muligheten, sier Mathisen.

Joshua King måtte byttes ut midtveis i andre omgang mot San Marino og har returnert til Bournemouth for videre behandling av lårskaden. Lagerbäck går for muskler og kraft mot Nord-Irland på Ullevaal.

– Den beste spissen vår har reist tilbake til England og da vil Lagerbäck se Søderlund og Sørloth på topp. En skikkelig kraftpakke! Nord-Irland har nok av fysikk i sitt midtforsvar, men her skal de virkelig få noe å bryne seg på. Søderlund sier selv han er i meget bra form, selv om han selvfølgelig er litt kamprusten, og innhoppet hans mot San Marino var absolutt godkjent, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.