Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

27 år gamle Jamie Harron risikerer tre års fengsel etter å ha «tatt på» en annen mann i en bar i Dubai, melder britiske medier.

Det var i sommer at Harron var på Rock Bottom Bar, ifølge Sky News. Mens han var på vei til et bord inne den travle baren, holdt han den ene hånda foran seg for å unngå å søle drinken på noen, lyder forklaringen.

Ifølge 27-åringens advokater berørte han hoften til en mann fra Jordan, før han satte seg ned ved bordet sammen med en venn, skriver The Guardian.

Mannen fra Jordan skal ha blitt så forarget over kroppskontakten at politiet ble tilkalt, og rundt 20-30 minutter senere var Jamie Harron pågrepet. Han ble satt i varetekt, og passet ble fratatt.

Tabloidavisen Daily Mail skriver at 27-åringen og vennen hans skal ha lagt merke til den jordanske mannen, som så på dem på en «konfronterende» måte. Da de bestemte seg for å bytte bord, skjedde tildragelsen.

Ifølge juristnettverket «Detained in Dubai» har pågripelsen for tre måneder siden fått store konsekvenser for den 27 år gamle skotten. Han har mistet jobben og brukt over 300.000 kroner på advokatutgifter, opplyser Radha Stirling som leder «Detained in Dubai», til The Guardian.

Han skulle dessuten møte i retten søndag, men domstolen skal ifølge Stirling ha endret datoen uten å fortelle ham eller hans advokat om det.

– Dette førte til en dom på 30 dagers fengsel for ikke å være tilstede på rettsmøtet, sier Stirling ifølge Sky News.