Kjennemerkescanneren er en svært effektiv måte å luke ut trafikanter som ikke har alt på stell. Det har vi igjen fått bekreftet etter storkontroll sør for Oslo. Foto: Statens vegvesen.
Kjennemerkescanneren er en svært effektiv måte å luke ut trafikanter som ikke har alt på stell. Det har vi igjen fått bekreftet etter storkontroll sør for Oslo. Foto: Statens vegvesen.

Vegvesenets superscanner slo til: Stoppet 1.892 biler

Det ga litt av en fangst!

Denne uken har Statens vegvesen og politiet hatt storkontroll på Taraldrud kontrollstasjon, sør for Oslo.

– Vi hadde snevret inn ett felt på E6 og foretok kjennemerkelesning av alle som passerte. I alt 4.136 kjøretøyer, forteller Aage Kristiansen i Utekontrollseksjonen Region øst.

Kjennemerkelesning betyr at skiltene på alle biler som kjører forbi kontrollposten blir scannet og sjekket opp mot registrene. Biler der ikke alt er i orden, blir så vinket inn på kontrollposten.

40 ble avskiltet

Her gjaldt det til sammen 1.892 kjøretøyer, av disse 192 tunge.

Resultatene viser at langt fra alle som ferdes på veiene har ting på stell. 95 kjøretøyer fikk pålegg om utbedring av feil (mangellapper). Hele 40 kjøretøyer ble avskiltet.

– I tillegg er det gitt 18 kjøreforbud for blant annet forsikring som ikke var gyldig, manglende lys, dårlig lastesikring og kjøretøy som manglet kjennemerke. En lastebil fikk 2.450 kroner i overlastgebyr. Det er gitt 40 trafikkgebyrer for manglende førerkort, dokumenter og bilbelte. I tillegg er fire anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort. En lastebil fikk gebyr på 8.000 kroner for manglende bombrikke, forteller Kristiansen, i en pressemelding.

Det ble også gitt kjøreforbud på tilhenger med dårlige bremser lastet med 35.000 liter bitumen. Dette er et tilsetningsstoff til asfalt.

Apropos overlast: Her ble det gigantbot

Nylig EU-godkjent

Politiet foretok til sammen 247 promille/ruskontroller. Her ble én person tatt for påvirkning.

Statens vegvesen hadde også med den såkalte verkstedkontrollen. De kontrollerte 13 kjøretøy som nylig var godkjente i periodisk kjøretøykontroll (EU-kontrollen). Her blir tre verksteder fulgt opp for feilaktig godkjenning.

En bilist hadde for øvrig så lite lyst til å bli kontrollert at vedkommende stoppet og rygget bakover på E6 over en lang strekning.

LES MER: Varslet om kontroll, det skulle han ikke ha gjort

Se video under: Kontrollørene syntes det luktet rart av vogntoget...