SKADET: Joshua King fikk en lårskade under kampen mot San Marino.
SKADET: Joshua King fikk en lårskade under kampen mot San Marino. Foto: Ruud, Vidar

King forlater landslagstroppen

Joshua King reiser hjem og er uaktuell til VM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland etter skaden han pådro seg mot San Marino torsdag.

Det bekrefter Norges Fotballforbund (NFF) på Twitter fredag.

– Jeg fikk kjenning i hamstringen under kampen i går og med tanke på historikken min så tar vi ingen sjanser. Jeg, Lars og det medisinske apparatet har diskutert og blitt enige om at jeg drar hjem for å bli fortest mulig klar igjen, sier King til NFF.

NFF opplyser på Twitter at Bjørn Maars Johnsen vil bli kalt inn i troppen i Kings skadefravær.

Den høyreiste spissen spiller til daglig i nederlandske ADO Den Haag og har scoret to mål hittil denne sesongen.

– Tap for Norge

Joshua King scoret to mål, men måtte gi seg med en smell i Norges storseier mot San Marino. Premier League-spilleren scoret mål i henholdsvis det 14. og 17. minuttet og var i god rute til å få et hattrick før pause.

Det maktet han ikke, og like etter Ole Selnæs' 6-0-scoring etter 58 minutter, forlot han banen til fordel for Alexander Søderlund.

Bournemouth-spissen holdt seg til baksiden av låret etter en løpsduell og påfølgende hodeduell.

– Jeg vet ikke ennå. Vi får ta en undersøkelse på hotellet, men jeg tar ingen sjanser. Jeg har en lang sesong foran meg. Nord-Irland-kampen er viktig, men vi kommer ikke til VM, så jeg tar ingen sjanser, sa King til TV 2.

Han antydet også at det ikke var en ny skade.

– Jeg har slitt med det de siste ukene. Det har vært tett i Premier League, og jeg merket det etter 66 minutter i dag.

Fredag ble bekreftet at Nord-Irland-kampen går uten spissen. Skaden er også dårlig nytt for Eddie Howe og Bournemouth. Bournemouth skal opp mot Tottenham 14. oktober.

– Det er dårlige nyheter for Norge at Joshua King er ute, men jeg kan forstå King godt. Han trenger ikke å spille en betydningsløs kamp for å risikere å miste flere kamper for de som betaler lønnen hans, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen da det ble kjent at Kings skade kunne bli langvarig.

(©NTB)