Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se situasjonen i videovinduet over.

Gårsdagens albuetakling fra Frisk Askers Mario Lamoureux på Stjernens Jesper Nipe, havner i Norges Ishockeyforbunds (NIHF) disiplinærutvalg (DISU).

På TV 2s sending ble allbuen beskrevet som «grisestygg» av TV 2s ekspertkommentator Erik Follestad.

Etter en vurdering i «Players Safety» (PSF) som består av sportssjef i NIHF Petter Salsten, dommersjef i NIHF Geir Thomas Olsen og daglig leder i Norsk Topphockey Håkan Södergren, er det bestemt at saken sendes videre til disiplinærutvalget.

– Vi fikk inn den og har vurdert den i dag tidlig. Vi har bestemt at den skal sendes til disiplinærutvalget, sier sportssjef Petter Salsten til TV 2.

– Det som skjer nå er at Frisk og Stjernen er tilskrevet og informert om at dette sendes til DISU. De vil da be om en uttalelse fra begge partner i løpet av 24 timer.

Ettersom Lamoureux ikke fikk matchstraff er amerikaneren spilleklar for Frisk til morgendagens TV 2 Sportskanalen-sendte oppgjør mot Stavanger Oilers, forteller Salsten.

– Inntil et eventuelt vedtak kommer er han spilleberettiget for Frisk Asker. Og i med at spilleren ikke fikk matchstraff, kan også et eventuelt vedtak ankes. Så dette er neppe endelig klart før neste uke, avslutter Salsten.