TAPTE I MELKESPANN-HOLDING:

Bjørn-Erik måtte forlate Farmen: – Jeg føler Geir sviktet meg

FLOSTERØYA (TV 2): Utfordrer Bjørn-Erik Fatnes (22) måtte forlate Farmen etter en nervepirrende duell mot Halvor Sveen (47).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble svært dramatisk under søndagens episode av Farmen. Bonden Halvor Sveen (47) møtte bloggeren Bjørn-Erik Fatnes (22) til tvekamp, og valget falt på den meget smertefulle grenen melkespannholding.

Det så lenge jevnt ut, og begge holdt stødig grep om sine melkespann. Men etter fire minutter begynte de å slite begge to, og programleder Gaute Grøtta Grav (38) måtte be dem begge om å strekke ut armene gjentatte ganger.

Til slutt klarte ikke Bjørn-Erik lenger å strekke ut armene, mens Halvor klare å pushe seg nok til å rette ut armene én siste gang.

Må dra hjem igjen

Dermed måtte Bjørn-Erik skuffet innse at Farmen-eventyret var over, kun et par dager etter at han kom inn på gården som utfordrer.

– Jeg ble kjempelei meg. Jeg ble veldig skuffet over meg selv, for jeg hadde ikke trodd at jeg kom til å ryke. Da Halvor begynte å skrike at jeg hadde armene alt for langt nede, så ble jeg skikkelig deppa. Det var så nære, og det var så kjipt, men sånn er det, sier Bjørn-Erik til TV 2 rett etter tapet.

Bjørn-Erik hadde trodd han skulle vinne dagens kamp.

– Ingen trodde at Halvor hadde så mye utholdenhet. Jeg trodde han slet litt med skuldre og nakke, så jeg trodde ikke han skulle klare seg så lenge.

– Jeg synes Halvor er en verdig vinner, jeg kan ikke si noe annet. Han har jobbet og stått på, han er bonde, og kan alt det som skal skje der inne. Men jeg synes at jeg hadde fortjent å få en sjanse her inne på gården litt lenger, sier han skuffet.

MELKESPANN-KONKURRANSE: Bjørn-Erik Fatnes så lenge ut til å vinne i melkespann. Foto: Alex Iversen / TV 2
MELKESPANN-KONKURRANSE: Bjørn-Erik Fatnes så lenge ut til å vinne i melkespann. Foto: Alex Iversen / TV 2

– Sviktet av Geir

Han forteller at han legger noe av skylden på storbonden Geir Magne Haukås (46).

– Jeg føler jeg ble sviktet av Geir – jeg er veldig skuffet over han. Han har surret veldig mye denne uka her med hvem han skal velge som førstekjempe. Jeg fikk vite kun ti minutter før førstekjempevalget at det ikke skulle bli jentekamp likevel. Han kom bort til meg på jordet og spør om jeg er i god fysisk form. Han ville sende Halvor inn som førstekjempe, og da visste vi jo alle hvordan det ville gå, forteller Bjørn-Erik.

Han mener at alle skjønte at det var han som ville bli Halvors andrekjempevalg.

– Det synes jeg er veldig kjipt. Geir har ikke oppført seg så veldig bra. Samtidig så har han jo heiet på meg. Han hadde veldig lyst til at jeg skulle vinne. Det var det mange som hadde, sier Bjørn-Erik.

TUNGT: Det ble tungt, også for Halvor Sveen, under melkespannholdingen. Foto: Alex Iversen/TV 2
TUNGT: Det ble tungt, også for Halvor Sveen, under melkespannholdingen. Foto: Alex Iversen/TV 2

Tar et oppgjør med Halvor

Men det er ikke bare Geirs oppførsel Bjørn-Erik reagerer på. Han er også opprørt over Halvors oppførsel. Han tar et oppgjør rett etter tvekampen.

Se hva som gjør han opprørt her:

– Jeg hadde veldig lyst til å slå han i tvekampen i dag for å markere at jeg ikke bare er en Oslo-gutt som kan det med sosiale medier, sier han.

Tror Amalie kan vinne

Men Bjørn-Erik har også rukket å starte noen gode vennskap inne på gården. Spesielt Karianne Amlie Wahlstrøm (26), Amalie Snøløs (21) og utfordrer Karoline Røed (30) har kommet nært han i løpet av dagene i 1917.

MÅTTE TA FARVEL: Bjørn-Erik får en klem av Amalie før han forlater gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
MÅTTE TA FARVEL: Bjørn-Erik får en klem av Amalie før han forlater gården. Foto: Alex Iversen / TV 2

– Den som har overrasket meg aller mest inne på gården, er Amalie. Jeg trodde ikke at hun kunne så mye om gårdsdrift, men hun er en beinhard jente som kan masse. Hun er noe helt for seg selv, sier Bjørn-Erik.

– Jeg tror Amalie kan vinne hele Farmen, sier han videre.

Han avslører også at gruppa på gården er delt i to:

– Det er en splid inne på gården nå. Det er nok først og fremst det at Eunike og Camilla ikke liker Geir, men så ser de at Amalie henger seg på Geir, og at de er en klikk. Det funker ikke. Men jeg tror at gruppa kommer til å sende ut Geir snart. Han spiller på psyken til folk, og det er nesten hjernevasking, sier Bjørn-Erik Fatnes.

Forrige uke var det Tom Evensen (42) som tapte tvekampen mot Geir og måtte forlate Farmen. Det er nå åtte deltakere, inkludert utfordreren Karoline, som fortsatt er igjen på gården og kjemper om å vinne en hytte og en bil.

Se «Farmen» på TV 2 mandag, onsdag og søndag. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.