TV 2s ekspert roser Henriksen:

– En god søknad på mer spilletid

TV 2s fotballekspert mener Markus Henriksen ble brukt feil under Per-Mathias Høgmo.

Se hvordan Norge vant 8-0 over San Marino i Sportsnyhetene i videovinduet!

Markus Henriksen spilte sin første landskamp under Lars Lagerbäck i 8-0-seieren over San Marino torsdag. 25-åringen imponerte sentralt på midtbanen, først sammen med Sander Berge, og i andre omgang i tospann med Ole Selnæs.

– Det er flere spillere som får vist seg frem. Henriksen var involvert i alle scoringene før pause, og han får selvfølgelig frie tøyler med tanke på motstanderen Norge møtte. Jeg tror denne kampen gjorde godt for ham, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen, før han fortsetter rosen av Hull-spilleren.

– Jeg er spesielt imponert over at Henriksen kommer hit og leverer den kampen han gjør. Han har fått mye kritikk, spesielt under Per-Mathias Høgmo. Da spilte han ofte i en posisjon som ikke er hans, for da skulle han spille spiss. Nå begynner det å bli godt med konkurranse på enkelte plasser.

TV 2s fotballekspert belønnet også den tidligere Rosenborg- og AZ-spilleren med karakteren sju på børsen. Mathisen mener Henriksen endelig fikk prøve seg i den posisjonen han er best i når han var en av to sentralt på midtbanen.

– Dette var en god søknad om mer spilletid i kampene som kommer, selv om vi møtte et utrolig svakt San Marino, skriver Mathisen i børsen.

Henriksen har tidligere antydet at en heksejakt på ham, og at han «vet før jeg snører på meg skoene at jeg vil få en dårlig karakter».

– Det må sies at det har vært veldig mange misforståelser rundt det, for jeg har aldri sagt det. Det har vært kritikk på det, men jeg føler ikke jeg er sutrete. Børsene får dere eksperter ta dere av, sier Henriksen, som ikke ønsker å gi seg selv karakter, men får vite at han får sju av Mathisen.

– Det er jeg godt fornøyd med, så takk for det. Det er trivelig, sier han til TV 2 med et smil.

Det var en spillersugen trønder som viste seg frem for Lars Lagerbäck.

– Jeg synes det var en fin dag på jobben. Jeg har vært lenge ute, jeg lest elleve måneder et sted. Jeg har også vært mye småskadet, så det er deilig å slå tilbake. Det var deilig å få sjansen på midtbanen, sier Henriksen.

Landslagssjef Lars Lagerbäck var også fornøyd med det han fikk se.

– Det var ekstra moro å se Markus for første gang. Han gjør en kamp som han skal, og er veldig god i sin rolle, der han kommer inn i 16-meteren og skaper mer rom for de andre spillerne. Det var ekstra gledelig, sier Lagerbäck.

Noen av lagkameratene mente at 1-0-scoringen ikke var Markus Henriksen sin, for ballen gikk via San Marino-kaptein Davide Simoncini.

– Noen av gutta kødder med at det var selvmål, men team manageren sa at så lenge ballen har retning mot mål, så er det min scoring. Jeg tror og håper at det var det. Jeg tar den, selv om det er litt tvil, sier Henriksen, som fikk kreditert målet.