Lewandowski ble historisk etter klønete tilbakespill

Robert Lewandowski scoret tre mål da Polen banket Armenia 6-1. Bayern München-stjernen er nå tidenes mestscorende for polakkene.

Armenia - Polen 1-6

Det polske landslaget styrer mot gruppeseieren i sin VM-kvalifiseringsgruppe etter 6-1-seieren borte mot Armenia torsdag kveld.

Robert Lewandowski scoret tre av målene, og tok over tronen som den mestscorende for Polen i sin landskamp nummer 88. Bayern München-angriperen står nå med 50 landslagsmål, ett mer Wlodzimierz Lubanski, som spilte sin siste kamp for Polen i 1980.

Se målene til Robert Lewandowski og Polen i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Lewandowski står med hele 15 mål på ni kamper i den inneværende VM-kvalifiseringskampene. 29-åringen har scoret tre hat-trick i kvalifiseringen.

Men det var ikke den tidligere Dortmund-spilleren som startet målshowet, for allerede etter halvannet minutts spill fikset Kamil Grosicki 1-0. Hull-spilleren kunne enkelt styre inn 1-0 etter innlegg fra høyreback Lukasz Piszczek.

Etter et drøyt kvarters spill skaffet Napoli-spiller Piotr Zielinski frispark på om lag tjue meter. Robert Lewandowski skrudde inn 2-0-målet, før han satte inn 3-0 etter en dødball, men dét frisparket var av det mer komiske slaget.

Fant åpningen i muren
Armenernes målvakt Grigor Meliksetyan plukket opp et tilbakespill fra egen lagkamerat, og den slovenske dommeren Matej Jug kunne ikke annet enn å dømme et indirekte frispark til Polen. Hele Armenia sto på målstreken, men det stoppet ikke Lewandowski, som fant åpningen til å sette inn 3-0-målet.

Scoringen gjorde Lewandowski historisk, for med sitt 49. mål er det ingen som har scoret flere mål enn Bayern München-stjernen. Den tidligere rekorden hadde Wlodzimierz Lubanski på 48 mål. Han spilte for Polens landslag fra 1963 til 1980.

Polen var det førende laget i første omgang i Jerevan, men i det 39. spilleminutt måtte Wojciech Szczesny hente en ball ut av nettet. Hjørnesparket fra Henrikh Mkhitaryan ble stanget i mål av Hovhannes Hambardzumyan, som tente et lite håp for Armenia før andre omgang.

Polen fortsatte dominansen
Reduseringen ble imidlertid ikke noe mer enn et trøstemål, for ti minutter inn i andre omgang dro Jakub Blaszczykowski seg fint inn fra høyre og avsluttet fra tjue meter. Det burde vært en enkel oppgave å stoppe for Grigor Meliksetyan, men målvakten slapp ballen mellom beina til 4-1 for Polen.

Ti minutter senere la Lewandowski på til 5-1 med sitt 50. landslagsmål. Grosicki kom til innlegg og ballen gikk gjennom hele feltet, før Robert Lewandowski kom på bakerste stolpe og styrte enkelt inn dagens femte.

I sluttminuttene fastsatte innbytter Rafal Wolski resultatet til 6-1. Armenia-forsvaret fikk ikke klarert, og Wolski feiet inn sitt første landslagsmål.

Seieren gjør at Polen er seks poeng foran Montenegro og Danmark, som ligger à poeng før de møtes senere. Søndag avgjøres alt når Montenegro møter Polen. Kveldens 6-1-seier var svært viktig for Polens målforskjell, for nå har de ett plussmål bedre enn både Montenegro og Danmark.