BLE DREPT: Emile Meng forsvant 10. juli i fjor. Julaften samme år ble hun funnet drept i et vannhjul i Borup. Hvem som drepte henne har politiet aldri funnet svaret på, men nå har et vitne stått fram med nye opplysningen som kan bidra til å løse gåten.
BLE DREPT: Emile Meng forsvant 10. juli i fjor. Julaften samme år ble hun funnet drept i et vannhjul i Borup. Hvem som drepte henne har politiet aldri funnet svaret på, men nå har et vitne stått fram med nye opplysningen som kan bidra til å løse gåten. Foto: Privat

Nå etterlyser politiet to personer i Meng-saken

Politiet i Danmark vil komme i kontakt med en traktorfører og en bilist som kan ha sett personen som tok livet av Emilie Meng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har fått 25 nye henvendelser i saken om Emilie Meng, etter at et vitne kom med nye opplysninger onsdag.

Det var 24. desember i fjor at liket av 17 år gamle Emilie Meng ble funnet i et vannhjul nær Borup i Danmark. Hun hadde da vært savnet siden juli.

Vitnet som sto fram onsdag, har forklart at bare timer etter at Meng forsvant 10. juli, kjørte hun bil og så «en mindre eller mellomstor lys bil, som var parkert og hadde bagasjerommet åpent. Ved siden av bilen sto en mann, og det så ut som om han løftet på en tung gjenstand», opplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemelding.

Dette er svært interessant for politiet, ettersom observasjonen ble gjort ved en liten avkjørsel til Regnemarks Bakke i Borup, stedet hvor Emilie Meng ble funnet drept.

Kvinnen gjorde observasjonen cirka klokken 07.30 om morgenen. Emilie Meng ble sist sett klokken 04.00.

Bak traktor

Kvinnen har fortalt at hun kjørte langsomt fordi hun kjørte bak en traktor, og bak der igjen kjørte en annen bil. Det er førerne av disse politiet vil komme i kontakt med, skriver danske BT.

– Vi vil gjerne komme i kontakt med traktorsjåføren og den andre bilisten. Vi har ikke ytterligere opplysninger om traktoren. Det kan være en bonde, men det kan også være en skogsarbeider, eller noen andre, sier Søren Ravn-Nielsen til Ekstra Bladet.

FUNNET DREPT: Ikke langt fra denne innkjørselen ble Emilie Meng funnet drept. Bildet er rekonstruert av politiet, for å vise eventuelle andre vitner hvor observasjonen fra det nye vitnet ble gjort. Foto: Politiet
FUNNET DREPT: Ikke langt fra denne innkjørselen ble Emilie Meng funnet drept. Bildet er rekonstruert av politiet, for å vise eventuelle andre vitner hvor observasjonen fra det nye vitnet ble gjort. Foto: Politiet

Han at alle som befant seg omkring Vestre Ringvej ved Borup mellom klokken 7 og 9 om morgenen 10. juli 2016 betraktes som vitner - uavhengig om de har sett noe.

– Alle som har vært i området er viktige vitner fordi de kan bidra til å gi et samlet bilde av trafikken i området. Indirekte kan man være et viktig vitne, selv om man ikke har sett noe, sier han.