Her står de første kundebilene som Tesla overleverte i sommer. Men produksjonen går foreløpig betydelig tregere enn man hadde håpet ...
Her står de første kundebilene som Tesla overleverte i sommer. Men produksjonen går foreløpig betydelig tregere enn man hadde håpet ...

Produksjonen av Teslas nye storselger går tregt

Ligger langt bak skjema.

I sommer var Broom tilstede på Teslas hovedkvarter i Fremont, California, da de 30 første Model 3 ble overlevert til sine respektive eiere. Kundene var ansatte hos Tesla.

I forbindelse med denne begivenheten uttalte en ærlig Elon Musk, merkets gründer og toppsjef, at det ville bli "et helvete" å klare produksjonsmålene for det neste halve året.

Det han siktet til, var nettopp produksjonen av Model 3. Dette er nemlig en bil som over 500.000 kunder har reservert. Det krever naturligvis en helt annen aktivitet på fabrikkene enn man har hatt tidligere.

Så langt ser det ut til at Musk får rett i sine bange antakelser ...

Verdenspremieren: Broom på eksklusiv test av bilen alle snakker om

Langt bak

Målet var at man skulle produsere 100 biler i august, og over 1.500 i september. Så skal takten bare fortsette oppover – fram til desember, da det skal bli hele 20.000 biler per måned!

Her snakker vi knallharde målsetninger.

Fasiten foreløpig, er imidlertid ikke hyggelig lesning. Ifølge businessinsider, som har lest Teslas egen kvartalsrapport, er produksjonen i september på 260 biler. Av disse har 220 gått ut til kunder.

Interiøret i Model 3 er noe av det mest minimalistiske på markedet.
Interiøret i Model 3 er noe av det mest minimalistiske på markedet.

Derfor er elbil SUV-en ulik alle andre

Flaskehals

Ifølge Tesla, som ikke går i detaljer rundt utfordringene, er det flaskehalser i systemet som er årsaken til den lave produksjonen. De hevder også at man vet hva som skal til for å løse problemene.

Men faktum er likevel at Tesla har startproblemer, slik de også hadde med Model S og Model X.

Her er VWs svar på Teslas volummodell

Salgsøkning

For øvrig leverer Tesla solide tall. Model S og Model X selger bedre enn noen gang. I tredje kvartal ble det levert 14.065 Model S og 11.865 Model X. Det er en økning på 4,5 prosent fra samme periode i fjor. Dessuten er den 17,7 prosent bedre enn i andre kvartal.

Tusenvis av norske kunder har reservert Model 3. Leveringene er ventet å starte rundt våren neste år.
Tusenvis av norske kunder har reservert Model 3. Leveringene er ventet å starte rundt våren neste år.

Den positive utviklingen rundt disse modellene har også vært tydelig på registreringstatistikken i Norge. I september hadde den amerikanske elbilprodusenten sitt høyeste antall utleverte biler noensinne til norske kunder: Nøyaktig 2.000 biler.

Norges eneste test av Model 3: Derfor er dette det beste Tesla-kjøpet

Volummodell

Model 3 er den første modellen som virkelig skal bli masseprodusert av Tesla. Målet er en årlig produksjon på 500.000 biler.

Broom var eneste nettsted fra Norden som var med på pressearrangementet til Tesla i Fremont i sommer. Der fikk vi også både se og prøve den nye modellen.

Det kan du lese mer om her

Tesla: Om to år kan du sove bak rattet