Hyllet av Trump:

«Den snille kjempen» ofret livet sitt under massakren

President Donald Trump møtte overlevende, politi og helsepersonell i Las Vegas.

Charleston «Charles» Hartfield tjenestegjorde flere år i hæren og politiet før han ble drept i Las Vegas. (Sgt. Walter Lowell/U.S. Army National Guard via AP) Foto: Sgt. Walter Lowell
Charleston «Charles» Hartfield tjenestegjorde flere år i hæren og politiet før han ble drept i Las Vegas. (Sgt. Walter Lowell/U.S. Army National Guard via AP) Foto: Sgt. Walter Lowell

Politiet har så langt ikke kunnet slå fast noe motiv bak masseskytingen i Las Vegas der 59 personer ble drept og 527 såret.

En av de drepte var politimannen Charles Hartfield (34). Han hadde fri og var på konserten med sin kone da Stephen Paddock skjøt ned i folkemassen.

– Øste ut kjærlighet

Hartfield var tidligere soldat og tjenestegjorde i Irak. Han blir husket som en som «øste ut kjærlighet» til de som kjente ham og en som ofret livet sitt i Las Vegas skriver NBC News

President Trump var onsdag i Las Vegas og møtte politi, helsepersonell og overlevende etter massakren.

– Charles Hartfield var en veldig spesiell mann. Han var stolt veteran, ektemann og far. Hans død er et tragisk tap for denne politistasjonen og vår nasjon, sa Trump under en pressekonferanse.

Air Force One forlater Las Vegas. I forgrunnen ser vi de knuste vinduene på Mandalay Bay hotel, åstedet hvor Stephen Paddock utførte massakren .    REUTERS/Mike Blake Foto: Mike Blake
Air Force One forlater Las Vegas. I forgrunnen ser vi de knuste vinduene på Mandalay Bay hotel, åstedet hvor Stephen Paddock utførte massakren . REUTERS/Mike Blake Foto: Mike Blake

I sin tid i militære ble den 193 centimeter høye Hartfield kalt for «Den snille kjempen» opplyser forsvarsdepartementet i en pressemelding. Han fikk fem medaljer i løpet av sine år i militærtjeneste. Da nyheten om massakren kom ut, forsøkte flere venner av ham å få kontakt. Men han svarte aldri.

– Det var ulikt ham å ikke svare. Men da det var stille antok jeg han var opptatt av å gjøre det han kan best. Hjelpe andre, sier Troy Rhett som er en nær venn av familien.

– Han var en fantastisk person. Man kunne alltid stole på ham. Han var det beste av oss alle samlet i en person, sier han.

Under pressekonferansen natt til torsdag sa Kevin McMahill, nestkommanderende i Las Vegas-politiet, at Hartfeld ofret livet sitt for å redde andre.

– Selv om han var på konserten som sivilperson, gjorde han med en gang ting for å redde liv. Han ga til slutt livet sitt for å redde andre, sier McMahill.

Trump takker politi og leger

På vei fra flyplassen i Las Vegas kjørte Trumps bilkortesje forbi Mandalay Bay-hotellet der gjerningsmannen skjøt fra.

Presidentens første stopp var ved University Medical Center. Der hadde han private samtaler med overlevende, deres familier, og ansatte.

– Jeg har møtt noen av de mest utrolige menneskene, sa Trump etter besøket på sykehuset.

Han har invitert noen av de overlevende til Det hvite hus.

Trump takket alle ansatte og omtalte legenes innsats som utrolig.

– Man blir veldig stolt over å være amerikaner når man ser arbeidet de har utført, sa Trump.

Fra sykehuset dro Trump videre til Las Vegas-politiets hovedkvarter. Der møtte han politikonstabler som rykket ut da meldingene om skytingen kom inn. Han gratulerte dem og takket for vel utført arbeid.

– Dere har vist verden, og verden ser på. Dere har vist hva profesjonalisme går ut på, sa Trump.

Motivet en gåte

FBIs visedirektør Andrew McCabe sa onsdag under et arrangement i Boston at etterforskernes oppgave nå er å rekonstruere gjerningsmannen Stephen Craig Paddocks liv, oppførselen, handlingsmønsteret hans og aktivitetene til alle som har vært i kontakt med ham i dagene og ukene i forveien.

McCabe mener at angrepet var både overraskende og uvanlig.

– Denne personen og dette angrepet har ikke etterlatt seg noen umiddelbare tilgjengelige kjennetegn som man forventer å finne etter slike masseskytinger, sa McCabe.

(©NTB)