Stortalentet Daniel (16) begeistret TV 2s ekspert

Bodø-spiller Daniel Jakobsen (16) scoret sine første eliteseriemål og ble toppcorer mot storlaget Elverum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bodø-Elverum 28-31

Jakobsen ble hentet fra Bravo i Tromsø før sommeren og er blitt beskrevet av Bodø-trener Børge Lund som en av de mest spennende spillerne i sin generasjon.

Mot Elverum fikk 16-åringen, som blir 17 i november, sitt gjennombrudd på toppnivå i Norge. I den første omgangen scoret den spretne bakspilleren fire mål. Totalt ble det seks mål og flest på Bodø.

Det merket TV 2s kommentatorer seg.

– Så er han der igjen. Praktfullt, altså, når en 16-åring kommer inn og scorer sine første eliteseriemål på den måten der, sa en imponert Harald Bredeli da Jakobsen hadde banket inn 15-13.

Se scoringen øverst

– Det er måten han gjør det på også. Det er med selvtillit. Han trekker seg ikke i det hele tatt. Det er betraktelig større og eldre gutter som står der inne i forsvar. Han har en glimrende spenst og en giftig venstrearm, fulgte ekspertkommentator Bernt Svele opp med.

Etter kampen beskrev Børge Lund talentet sitt som en uslepen diamant. Jakobsen var selv fornøyd med egen innsats.

– Det er kjempegøy å få spille og vise at jeg kan bidra til laget også. Det er artig å spille bra, men artigere som lag å vinne, sa han til TV 2.

Elverum fikk det tøft

Elverum kom fra en sensasjonsseier mot spanske Ademar Léon i Mesterligaen, men fikk det tøft i Bodø.

Til pause lå de under 14-16. Etter hvilen fulgte lagene hverandre som skygger, men Elverum lå som oftest et mål eller to mål foran.

Gjestene holdt unna i sluttminuttene og vant til slutt 31-28.

Toppscorer for Elverum ble Kevin Gulliksen med åtte scoringer.