FÅR TILLIT: Mats Zuccarello har fått lederansvar i NHL-klubben New York Rangers.
FÅR TILLIT: Mats Zuccarello har fått lederansvar i NHL-klubben New York Rangers. Foto: Bruce Bennett

Zuccarello utnevnt til visekaptein i Rangers

Den norske NHL-stjernen får lederansvar i New York Rangers.

Mats Zuccarello er utnevnt til visekaptein i New York Rangers, og blir en del av ledergruppen i NHL-klubben sammen med kaptein Ryan McDonagh og de to andre visekapteinene Marc Staal og Rick Nash.

– Det er selvfølgelig stort å få lov til å få den æren. Vi er tre assisterende kapteiner, men jeg vet ikke hvilken rangering jeg får. Jeg hadde et møte med treneren og de andre lederne, og da fikk jeg spørsmålet om jeg ville. Det var et stolt øyeblikk, sier den norske 30-åringen til TV 2.

Zuccarello har fått med seg 383 kamper og har scoret 86 mål for Rangers. Han har også bidratt med 176 målgivende pasninger.

Zuccarello har vært i Rangers siden 2010/11-sesongen, og er bare den andre nordmannen etter Espen Knutsen som har hatt kapteinsrollen i NHL. For 15 år siden hadde «Shampo» A-en på Columbus Blue Jackets-drakten.

Rangers har mistet Derek Stepan og Dan Girardi, som begge var en del ledergruppen, siden forrige sesong.

– Jeg sa jeg ikke kom til å endre meg, verken på eller utenfor isen. Jeg var allerede en leder på isen og gir alt hver gang. Utenfor er det kanskje litt løst og ledig, og alt er ikke så seriøst, men det er greit å ha noen som bryter isen og har det gøy, sier han, før han kommer med en advarsler til lagkameratene.

– Alt må gå gjennom meg nå, sier han med et smil.

Zuccarello og New York Rangers starter NHL-sesongen natt til fredag hjemme mot Colorado Avalanche.

– Jeg begynner å bli lei av å trene nå, så det blir helt klart deilig endelig å komme i gang. Vi har ventet lenge, og i morgen skjer det, sier Zuccarello.

Andreas Martinsen, som forrige sesong var den andre nordmannen i NHL, starter sesongen i Montreal Canadiens' farmerlag i AHL, Laval Rocket.