TILBAKE I MANESJEN: Jupp Heynckes har vært pensjonert siden våren 2013, men nå er 72-åringen tilbake.
TILBAKE I MANESJEN: Jupp Heynckes har vært pensjonert siden våren 2013, men nå er 72-åringen tilbake. Foto: Alexander Hassenstein

Suksesstreneren vender tilbake – tar over Bayern

Jupp Heynckes (72) pensjonerte seg egentlig i 2013, men nå er mannen bak Bayern Münchens eventyrlige trippel-sesong tilbake.

Carlo Ancelotti fikk sparken som Bayern München-trener etter 0-3-tapet for Paris Saint-Germain forrige uke. Nå bekrefter Bayern at Jupp Heynckes leder den tyske storklubben resten av denne sesongen.

– Jeg ville ikke gått til noen annen klubb i verden. Bayern München er klubben i mitt hjerte, sier Heynckes i pressemeldingen.

Heynckes får med seg Peter Hermann og Tiger Gerland som assistenter. Ifølge Kicker er Willy Sagnol, som ledet Bayern i 2-2-kampen mot Hertha Berlin og var assistent under Carlo Ancelotti, ferdig.

Heynckes sier til Kicker at det ikke dreier seg om et comeback for hans del, men «en vennetjeneste for klubben som har betyr utrolig mye for ham».

Heynckes hadde pensjonert seg som trener etter å ha ført Bayern München til triumf i Mesterligaen, Bundesliga og den tyske cupen i 2012/13-sesongen, men 72-åringen har nå latt seg friste til å gå løs på sin fjerde periode som trener for Tysklands største klubb.

Bayern München har vært koblet til trenere som Thomas Tuchel, Luis Enrique og Julian Nagelsmann de siste dagene, men Bayern-ledelsen får nå bedre tid til å finne en langsiktig løsning som trener. Nagelsmann nevnes av mange som favoritt neste år.

– Jeg tror ikke det er mulig å finne en bedre løsning, for han kjenner klubben fra innsiden. Merittene hans står for seg selv. Han er en flott trener med lang mye erfaring, og han har alt en god trener trenger, sier Jérôme Boateng om Heynckes.

Også i 2009 kom han Heynckes som midlertidig trener i Bayern München, da som erstatter for sparkede Jürgen Klinsmann. Da sto klubben i fare for å miste Mesterliga-plass, men fire seirer og én uavgjort på de fem siste kampene sørget for andreplass, bare to poeng bak seriemester Wolsburg.

Nå overtar Heynckes et Bayern-lag fem poeng bak serieleder Dortmund.