Sebastien Reichenbach mener Gianno Moscon dyttet ham med vilje under et ritt.
Sebastien Reichenbach mener Gianno Moscon dyttet ham med vilje under et ritt. Foto: TV 2

Blir politisak: – Han dyttet meg slik at jeg krasjet

Proffsyklistene Sebastien Reichenbach (28) og Gianni Moscon (23) er i en bitter konflikt.

Sykkelsporten leverer drama på tampen av sesongen.

FDJ-rytter Sebastien Reichenbach har nå levert en formell klage til Det internasjonale sykkelforbundet og italiensk politi på Sky-rytter Gianni Moscon.

Sveitsiske Reichenbach mener hans italienske konkurrent med vilje dyttet ham slik at han krasjet i tirsdagens Tre Valli Varesine.

– Jeg leverer en klage på Gianni Moscon, bekrefter han overfor Le Nouvelliste, ifølge Cyclingnews.

28-åringen forteller at han mener det var gjort med vilje av Moscon og at flere andre ryttere som så episoden er villige til å vitne til hans fordel.

– Hadde det vært i en utforbakke, kunne det fått mye verre konsekvenser. Laget mitt har oppfordret meg til å levere inn en klage. De vil støtte meg, sier Reichenbach, som har skader i albuen og hoften etter krasjen.

Moscon avviser anklagene.

– Det er ikke riktig. Det har ingenting å gjøre med meg. Vi var på en del av løypen med vanskelig vei, og Reichenbachs hender mistet grepet om styret. Jeg har aldri snakket ham før, sier 23-åringen til La Gazzetta dello Sport.

Reichenbach mener motivet til Moscons påståtte dytt stammer fra Tour de Romandie. Der oppførte Moscon seg rasistisk overfor FDJs Kevin Reza og ble etterpå utestengt i seks uker. Reichenbach tvitret om hendelsen.

– Han vil gjøre opp med meg etter den tweeten. Det var den som gjorde at laget hans suspenderte ham, men jeg nevnte ham ikke med navn, sier Reichenbach.

Moscon, som har fått sitt gjennombrudd denne sesongen med en rekke sterke resultater, er i ferd med å bli sykkelsportens nye bad boy.

Under VM i Bergen ble plasseringen hans slettet i ettertid da TV-kameraene avslørte at han jukset i løypen ved å la seg taue av en lagbil.