Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et nytt vitne har meldt seg i drapssaken med 17 år gamle Emilie Meng i Danmark, opplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemelding.

10. juli 2016 forsvant Meng fra sin hjemby Korsør, da hun ikke kom hjem etter en bytur med venninner.

Etter flere måneder med intenst letearbeid fra politi og frivillige, ble hun funnet drept i en innsjø i Borup, 65 kilometer øst for Korsør.

Politiet har hatt få ledetråder i etterforskningen, og drapssaken er fortsatt et mysterium.

Så mann som løftet tungt

Onsdag skriver politiet at et nytt vitne har henvendt seg og fortalt at vedkommende gjorde en observasjon om morgenen 10. juli, bare timer etter at Meng forsvant.

Vitnet kjørte bil da hun så «en mindre eller mellomstor lys bil, som var parkert og hadde bagasjerommet åpent. Ved siden av bilen sto en mann, og det så ut som om han løftet på en tung gjenstand».

Observasjonen ble gjort ved en liten avkjørsel til Regnemarks Bakke i Borup. Politiet omtaler dette som interessant, ettersom det var nettopp her Emilie Meng ble funnet drept på julaften i fjor.

INNKJØRSEL: Ved denne innkjørselen sto bilen som vitnet observerte i 2016. Dansk politi har rekonstruert bildet slik det kan ha sett ut for andre forbipasserende biler. FOTO: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi
INNKJØRSEL: Ved denne innkjørselen sto bilen som vitnet observerte i 2016. Dansk politi har rekonstruert bildet slik det kan ha sett ut for andre forbipasserende biler. FOTO: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

I sommer etterlyste politiet dessuten en lys bil i forbindelse med drapssaken. Bilen, en lys Hyundai, skal ha kjørt rundt i området Korsør stasjon da Meng forsvant.

– God mulighet for at det var gjerningsmannen

Til danske TV 2 opplyser politiet at de ikke kan være sikre på at observasjonen har noe med Meng-saken å gjøre.

– Men det er en god mulighet for at det er gjerningsmannen som har parkert ved området og er sett stående ved siden av bilen, sier etterforskningsleder Søren Ravn.

Han forteller at det kvinnelige vitnet i første omgang ikke satte observasjonen i sammenheng med Emilie Meng-saken.

– Hun har gått med de opplysningene en stund, og har så valgt å henvende seg til politiet etter at vi kom med etterlysningen av den hvite bilen på Korsør stasjon, sier Ravn til kanalen.

Ber om flere tips

Vitnet har fortalt at det også var en annen bil bak som kjørte forbi situasjonen. På grunn av en traktor som kjørte i front, gikk trafikken sakte.

Politiet skriver at de ønsker å komme i kontakt med alle som har vært i nærheten av den aktuelle innkjørselen hvor observasjonen ble gjort, mellom klokken 07 og 09 søndag 10. juli 2016.

«Uansett om man mener å ha sett noe viktig eller ikke, vil politiet gjerne snakke med personer som har vært i området i dette tidsrommet», skriver de.