INNRØMMER PIZZAKASTING: Cesc Fabregas er mannen som kastet pizza på Sir Alex Ferguson.
INNRØMMER PIZZAKASTING: Cesc Fabregas er mannen som kastet pizza på Sir Alex Ferguson. Foto: Jim Watson

Fabregas innrømmer: – Jeg kastet pizzastykket på Ferguson

Chelseas midtbanestjerne forteller om tunnelbråket i 2004.

13 år etter det som er blitt kalt «Battle of the Buffet» innrømmer Cesc Fabregas at det var han som kastet pizzastykket på Sir Alex Ferguson i spillertunnelen etter oppgjøret mellom Manchester United og Arsenal.

Arsenal hadde ikke tapt på 49 kamper før møtet med Manchester United. De røde djevlene brøt rekken etter scoringer av Ruud van Nistelrooy og Wayne Rooney, men kampen var preget av en rekke ufine dueller.

Van Nistelrooy var heldig som slapp unna et rødt kort etter en stygg takling på Ashley Cole. I stedet scoret han kampens første mål etter at Wayne Rooney hadde gått i bakken og fått et tvilsomt straffespark.

Dramatikken fortsatte i spillertunnelen etter kampen. En ukjent Arsenal-spiller kastet et pizzastykke på Sir Alex Ferguson, og etter 13 år står endelig Fabregas frem.

Han var inne i garderoben da bråket eskalerte.

– Jeg hørte lyder og gikk ut for å sjekke. Jeg hadde med meg et pizzastykke. Jeg så Sol Campbell, Rio Ferdinand og Martin Keown dytte på hverandre. Jeg ville involvere meg, men visste ikke hvordan. Jeg kastet pizzastykket. Da jeg så hvem jeg traff... Jeg vil si unnskyld til Sir Alex Ferguson. Jeg mente det virkelig ikke, sier Fabregas i programmet «A League of Their Own», gjengitt i Daily Mail.

Ferguson omtalte også pizzakastingen i sin selvbiografi. Skotten løp ut av garderoben etter at van Nistelrooy hadde klaget over at han hadde blitt skjelt ut av Wenger etter kampen.

– I neste øyeblikk hadde jeg pizza over hele meg. De sier at det var Cesc Fabregas som kastet pizzaen på meg, men den dag i dag så vet jeg ikke hvem synderen var, skrev han.

Også Ashley Cole skrev om pizza-episoden i sin bok.

– Pizzastykket kom flyvende over hodet på meg og traff Fergie rett i trynet. Vi gikk rett i garderoben og lo så vi gikk i bakken. Alt jeg kan si er at synderen ikke var engelsk eller fransk, så kan man eliminere en del, skrev Cole i sin selvbiografi.